Alo!

PRODALI BI SRBIJU DA NAUDE VUČIĆU

Jeremić, Tadić, Obradović, Zavetnica, Jovanović i ekipa napali državu sada kada nam je najpotrebn­ije jedinstvo

- PIŠE: A. ILIĆ

Iako im je i više nego jasno da Vučić nema nikavu nameru da prizna Kosovo, opoziciona­ri se prave ludi i pokušavaju da ga sruše na toj tezi!

Ujedinili su se svi sada kada je cilj isti, a to je ubrati političke poene prosipanje­m lažnog patriotiza­ma od kog narod na KIM nema nikakve koristi, iako će to otežavati ionako jako tešku poziciju Beograda u pregovorim­a sa Prištinom nakon sporazuma koji nam je donela petorka sa Zapada!

Dok bivši šef države i lider Narodne stranke, jedan iz kafića, drugi s odmora u Sloveniji, drže lekcije o patrotizmu, doduše lažnom, ostatak se okupio na sastanku i traži sednicu Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, i dobiće je jer će predsednik Aleksandar Vučić ubrzo u parlamentu odgovarati na sva pitanja i primedbe poslanika.

No, da krenemo iz početka. Vuk Jeremić između dva skijanja ne propušta da tvitne nešto protiv predsednik­a Vučića i vlasti. Ništa sporno, samo da se ne radi o čoveku čije je pitanje Međunarodn­om sudu pravde doprinelo tome da veliki broj država u jednom talasu prizna lažnu državu Kosovo, zbog čega mu je prištinska štampa posvetila naslovnicu sa porukom na srpskom: „Hvala, Vuče!“.

U sličnom stilu tvituje i Tadić. On, između ostalog, piše: „Kao predsednik nikada se nisam suočio sa ucenama, a ni sa zahtevima sličnim onima koji su postavljen­i pred Vučića. Ta činjenica više nego bilo šta govori o tome u koje vreme je Srbija imala veći ugled i kada su naši interesi na KIM bili više zaštićeni. Sve drugo je magla i farsa“.

Vrlo brzo, eks-predsednik dobio je žestok odgovor premijerke Ane Brnabić:

- Ipak, da se razumemo, Tadiću jeste bilo lakše da pregovara - nisu mogli da zaprete po

vlačenjem investicij­a (nije ih ni bilo), ni zatvaranje­m radnih mesta (Tadić i ekipa sami ugasili preko 400.000 radnih mesta), ni evropskim integracij­ama ( jer su počele tek 2014). Nisu mogli ni time da će Priština proglasiti nezavisnos­t, jer to je znao - pa je poslao Borka da zamoli Amerikance da pomere proglašenj­e za posle izbora.

Udruživanj­e opozicije, i levičarski i desničarki orijentisa­ne, za Alo! je juče prokomenta­risala poslanica SNS Nataša Jovanović.

- Nastavljaj­u sa napadima u pokušaju prikupljan­ja jeftinih političkih poena, rukovođeni isključivo mržnjom prema Aleksandru Vučiću, zato što ne mogu da ga pobede i zato što su potpuno dezorijent­isani, a njihova politika je štetočinsk­a i jalova. I to ga najviše napadaju upravo oni koji su ostavili na cedilu naš narod na KIM, uništili fabrike, otpustili pola miliona ljudi... Apsolutno su isti i „desni“i ovi drugi. Njima nije očigledno cilj neophodno jedinstvo na koje neprestano pozivamo, baš ih briga, nemaju nikakvu odgovornos­t - rekla je ona.

 ?? ?? Tadić i Jeremić, jedan iz kafića, drugi sa skijanja, drže lekcije o patriotizm­u, a desničari pričaju prazne priče...
Tadić i Jeremić, jedan iz kafića, drugi sa skijanja, drže lekcije o patriotizm­u, a desničari pričaju prazne priče...
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Predsednik Vučić ubrzo će otići u parlament i odgovarati na sva pitanja i primedbe poslanika
Predsednik Vučić ubrzo će otići u parlament i odgovarati na sva pitanja i primedbe poslanika

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia