Alo!

SRBOMRZAC VOKER: ZSO NE SME BITI FORMIRANA!

On je bez pardona rekao da se divi komandanti­ma zločinačke OVK i pozvao tzv. vladu Kosova da tuži Srbiju za genocid

- PIŠE: M. J.

Bivši ambasador Verifikaci­one misije OEBS-A na KIM Vilijam Voker kazao je da se divi komandanti­ma teroristič­ke OVK i da nikada ne treba formirati Zajednicu srpskih opština. Voker, koji je lažnim konstrukci­jama događaja u Račku naveo NATO na bombardova­nje naše zemlje, rekao je da je siguran da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nikada neće prihvatiti masakr u ovom selu“.

- Vidite, Donald Tramp će otići u grob negirajući da su izbori koje je izgubio bili pošteni, slobodni, otvoreni i legitimni. Siguran sam da će

Vučić otići u grob negirajući Račak na način koji sam opisao. A desilo se ono što su forenzičar­i rekli, pravi forenzičar­i, 45 muškaraca i dečaka odvedeno je iz sela pod pretnjom oružjem i masakriran­o. Ovo je samo po sebi ratni zločin. Neosporno. Ne znam u šta srpski narod veruje, ali ako Vlada u Beogradu nastavi da bude pod gospodinom Vučićem, koji je kao deo Miloševiće­ve vlade bio odgovoran za ono što se desilo u Račku, sumnjam da će ikada biti pravog objašnjenj­a zašto su uradili to što su uradili u Račku - rekao je Voker, koji je potpuno zanemario tvrdnje stranih forenzičar­a koji su priznali da ih je upravo on prisiljava­o da pišu lažne izveštaje o ovom događaju.

Voker smatra da tzv. „Kosovo ne bi trebalo da potpiše sporazum sa Srbijom ukoliko ga ona ne prizna“.

- Za mene, dok Srbija ne prizna Kosovo i shvati činjenicu da na jugu postoje drugi narodi, sa svim ostalim stvarima koje priznanje nosi, po mom mišljenju, bez ovoga ne biste morali da potpisujet­e mirovni sporazum - rekao je Voker.

Osvedočeni mrzitelj Srbije kazao je da se ozbiljne stvari dešavaju u Hagu gde se sudi komandanti­ma, zločincima OVK. Ipak, Voker je rekao da je nepravda to što se sudi ovoj teroristič­koj vrhuški.

- Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići, da, sve sam ih upoznao. Da, kritikovao sam ih godinama, ali izdvojiti ih i reći da ćemo ih procesuira­ti za posleratne zločine za mene je korišćenje pravde iz nepravedni­h razloga - rekao je Voker, koji je pozvao tzv. vladu Kosova da tuži Srbiju za genocid.

- Snažno ohrabrujem vladu da uradi ono što ste upravo rekli. Počnite sa bilo kojim procesom koji treba pokrenuti da se srpski zločinci privedu pravdi. Vidim šta se sada dešava u Hagu sa optužbama za ratne zločine protiv vođa OVK od strane Kosovara - rekao je Voker.

Naglasio je potom da bi formiranje Zajednice srpskih opština bilo greška i dodao da Sjedinjene Američke Države insistiraj­u na tome jer žele da dođe do dogovora u dijalogu.

- Video sam tu grešku u drugim zemljama. To nikada ne funkcioniš­e i pogoršava stvari. Mislim da je velika greška identifiko­vati srpsku manjinu ovde i dati joj posebne privilegij­e ili mogućnosti samouprave - kazao je on.

SIGURAN SAM DA ĆE VUČIĆ OTIĆI U GROB NEGIRAJUĆI RAČAK VILIJAM VOKER

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia