Alo!

ŠOLAKOVI MEDIJI JEDVA ČEKAJU DA NESTANE STRUJA

Tajkunske novine više i ne skrivaju radost kad se nešto loše dogodi u Srbiji, te su s velikim entuzijazm­om preneli vest o havariji u Kolubari

- PIŠE: A. ILIĆ

Kakva radost za medije u vlasništvu Dragana Šolaka. Skočio tiraž, dobili nove sponzore i oglašivače, hvale ih čitaoci... Ne, ništa od toga, već se dogodila havarija u „Kolubari“.

Ako mislite da karikiramo - grešite. Tajkunske novine „Danas“i „Nova“, koje su deo Šolakove imperije, više i ne skrivaju radost kad se nešto loše dogodi u Srbiji. Princip je isti: što gore Srbiji (čitaj Vučiću), to bolje njima. Sve ostalo su nijanse.

Prekjuče se, naime, pokrenulo klizište na jednom od najvećih kopova

„Kolubare“, a juče su na obe naslovnice („Danas“i „Nova“) osvanuli tekstovi u kojima se havarija (očekivano) preuveliča­va, a

prizivaju se i nove nevolje. Deluje da bi Šolakovi novinari i urednici bili najsrećnij­i kad bi klizište progutalo pola Srbije.

„Danas“tako, sa velikom dozom zluradosti, piše da je ovo „sedmi kvar u okviru sistema EPS u poslednjih 13 meseci“, te da „havarija na bageru dodatno smanjuje proizvodnj­u uglja“. „Nova“, pak, kao udarnu vest preko cele prve strane prenosi: „Preti pucanje korita reke i plavljenje kopa“.

Ko sve ovo pročita, pomisliće da Srbiji preti neka nezapamćen­a energetska katastrofa. Istine radi, od svega je jedino tačno da se pokrenulo klizište i da je zemlja nasuta preko dve moćne mašine „glodar 7“i „bandvagen“, zbog čega je proizvodnj­a dva dana smanjena po 10 odsto. Ni izdaleka takav problem kakvim Šolakovi mediji pokušavaju da ga predstave, s obzirom na to da, kako je saopšteno, EPS ima čak 1,48 miliona tona uglja na deponiji.

Nije ovo, naravno, prvi put da se portali i novine u vlasništvu tajkuna naslađuju kad se nešto desi, iako se slične stvari, pa i mnogo gore, dešavaju u mnogim zemljama. U borbi protiv vlasti

ZA TAJKUNSKE MEDIJE DOBRODOŠLI SU I POPLAVE, ISKAKANJA VAGONA...

njima su dobrodošle i poplave, iskakanja vagona, obrušavanj­a zidova... Daj šta daš, samo da može da se piše protiv Vučića?!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia