Alo!

DO UBICE VODI KRVAVI NOVAC

Pored beživotnog tela Janićijevi­ća pronađeno je nekoliko novčanica sa tragovima krvi koje bi mogle da pomognu policiji da reši ovaj zločin

- PIŠE: EKIPA ALO!

Novosadska policija i dalje intenzivno traga za ubicom Jovana Janićijevi­ća (47), vlasnika menjačnice „Jole“, koji je ubijen u utorak između naselja Adice i Veternik. Pored njegovog beživotnog tela pronađeno je nekoliko novčanica sa tragovima krvi koje bi mogle da pomognu policiji u istrazi o ovom zločinu.

Janićijevi­ćevo beživotno telo pronađeno je nešto posle 20 sati u Ulici Nova 34. Iako se sumnjalo da je nesrećni čovek nasmrt pretučen, obdukcija je pokazala da ga je ubica tom prilikom i izbo oštrim predmetom, najverovat­nije nožem.

Prijatelji ubijenog ispričali su da se on često nalazio po gradu s klijentima kada bi menjali veću sumu novca.

- Jole je bio ko pokretna menjačnica. Kada bi ga neko pozvao, on bi odmah otišao da se nađe s njim. Nije se odvajao od torbe u kojoj je uvek imao velike sume novca. Moguće da ga je i sada neko pozvao da razmeni pare, a onda pokušao da ga opljačka - priča Janićijevi­ćev poznanik. Međutim, još nije poznato da li je to sada bio slučaj ili se radilo o nekom dugovanju ubice prema vlasniku menjačnice.

- S obzirom na to da ubijeni nije pripadao niti se kretao u kriminalni­m krugovima, zasad je isključena mogućnost da se radi

Jole je bio ko pokretna menjačnica. Kada bi ga neko pozvao, on bi odmah otišao da se nađe s njim

PRIJATELJ

o takozvanom mafijaškom ubistvu. Trenutno se proverava da li se ubijeni bavio pozajmicam­a. Po toj verziji, moguće je da ubica nije imao da vrati dug. Međutim, proveravaj­u se i priče Jovanovih prijatelja da navodno postoji ekipa koja je pokušavala da reketi

ra manje privatnike - objašnjava izvor Alo!.

Kako su ispričali meštani, na licu mesta policija je pronašla i manju sumu deviza. Navodno su u pitanju novčanice evra na kojima je bilo tragova krvi.

- Novčanice su poslate na veštačenje u nadi da će se na njima naći i biološki tragovi napadača - objašnjava izvor Alo! i dodaje da to nije jedini trag koji vodi do zločinca.

Kako je Alo! pisao, kamere su

snimile automobil kojim je ubica pobegao, a inspektori se najviše uzdaju u Janićijevi­ćev mobilni telefon, koji je poslat na veštačenje.

Naime, pre nego što se našao s ubicom, Janićijevi­ć je sedeo sa prijatelje­m. U jednom momentu je dobio poruku na telefon i prijatelju rekao da mora da se nađe sa jednim poznanikom zbog nekog novca. Policija će sad pokušati da utvrdi ko mu je poslao poruku.

 ?? ??
 ?? ?? Pretučen, izboden i ostavljen da umre: Jovan Janićijevi­ć
Pretučen, izboden i ostavljen da umre: Jovan Janićijevi­ć
 ?? ??
 ?? ?? Prikupili dokaze: Policija na uviđaju
Prikupili dokaze: Policija na uviđaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia