Alo!

DRŽALI ZAMRZNUTE LEŠEVE PASA!

Iz JKP 3. oktobar tvrde da su u pitanju štenci koji su stradali u saobraćajn­oj nesreći i koji su nađeni na ulici

- PIŠE: M. J. MAČUŽIĆ

Mrtvi psi, ubačeni u plastične kese, a onda u zamrzivač. Iako zvuči kao deo horor filma, nažalost je realnost koja se dešava u Boru i o kojoj volonterka Anđela Kocić pokušava da otvori oči javnosti već danima, ukazujući na strahovito stanje koje vlada u prihvatili­štu za pse u ovom gradu.

Danima društvene mreže preplavlju­ju snimci koje ona i njene kolege volonteri prave u prihvatili­štu u kom, sudeći po prikazanim scenama, životinje borave jedva žive, izgladnele i prehlađene.

Snimke objavljuje nekoliko organizaci­ja za zaštitu životinja, među kojima je najaktivni­je „Udruženje za zaštitu životinja „Beban“iz Bora.

Do sada su prikazivan­i kavezi u koje jedva stanu izgladneli psi, kako jedva čekaju da nešto pojedu, kako žive u izmetu... ali sve to je ništa u poređenju sa snimkom koji je objavljen juče i na kom se vidi Anđela Kocić iz Udruženja „Pit“iz Niša, koja vadi iz kesa zamrznute pse različite starosti, od sasvim malih štenaca, pa do poodraslih. - Hoćete da kažete da su ovo psi s ulice? Sada ćemo da vidimo da li imaju čipove

- priča ona dok vadi i proverava ukočeno telo jednog štenca iz kese. Iako je već taj pri- zor jeziv, tu nije kraj, jer ona zatim cepa još dve kese odakle vadi još dva tela pasa sa jasno vidljivim povredama i tragovima krvi. - Evo ga. Ja ne znam, majke mi moje. Hajde vi da mi objasnite. Kako ćemo nakon ovog mirno da spavamo večeras? Šta je ovo? Je l’ ovo treba da radim, do kada ovo treba da radim? Objasnite mi šta je ovo? Do kada ću ovo da radim? - pitala je ona radnike u prihvatili­štu, koji gotovo ništa nisu odgovorili.

Naime, kako nam je rekla Anita Đukić iz Udruženja za zaštitu životinja, ova devojka je leševe otkrila slučajno. - Ona je pozvala inspekciju i kada je htela da im pokaže da se hrana za pse drži u prostoru gde se nalaze mrtvi i živi pa

Kako ćemo nakon ovog mirno da spavamo večeras? VOLONTERKA ANĐELA KOCIĆ

Inspekcija je izašla da vidi da se hrana za pse drži u prostoru gde se nalaze mrtvi i živi pacovi

covi, slučajno je našla tela životinja. Takvo prihvatili­šte bi moralo da sarađuje s kafilerijo­m i gde bi morali leševi da se spale nakon uginuća, a postoji ovde osnovana sumnja na to da oni njih bacaju na deponije, zbog čega se šire zaraze, razne zoonoze i ko zna šta još - kaže Anita za Alo!.

Ona je dodala da je Udruženje „Pit“podnelo prijavu, te da se čeka da nadležni utvrde odgovornos­t i mere.

Kako su za Alo! rekli iz JKP „3. oktobar“u Boru, Sektora za zoohigijen­u, „nije sve tako crno kao što oni prikazuju na društvenim mrežama“, ali inspekcija će dati svoj sud, pa će biti jasnije.

- Trenutno nam je tu policijska inspekcija, razgovaraj­u s poslovođom, tako da ćemo više podataka moći da damo kada se sve to završi. To što su oni objavili za leševe, to su, koliko ja znam, sakupljeni leševi s ulice, jer je bila saobraćajk­a. Toliko znam - rekla je za Alo! osoba koja se predstavil­a kao administra­tivni radnik.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia