Alo!

VILA NE POSTO KOŠTA 1.100 EV

- PIŠE: D. NIKOLIĆ

Roditelji dece iz nekoliko osnovnih škola u Užicu prijatno su iznenađeni kada su im iz škola javili da će im se vratiti novac od pre tri godine koji su uplatili za ekskurzije, ali na koje deca nisu otišla zbog epidemije koronaviru­sa.

- Prvo mi je stigao imejl od bivše razredne da se javimo u agenciju zbog povraćaja novca. Otišla sam i rekli su mi da im pošaljem na mejl ime i prezime deteta, koja je škola, kao i račun na koji će da vrate novac - kaže majka Slavica G., čiji je sin pre tri godine završio osnovnu školu u OŠ „Stari grad“.

Ona još objašnjava da je agencija ranije obaveštava­la roditelje da mogu iskoristit­i vaučere za datu sumu za ekskurziju, ali da Slavica lično nije imala priliku da ih iskoristi, pa je ostalo samo da se nada da će vratiti novac.

- Ljubazne radnice u agenciji su mi objasnile da je u pitanju oko 900 učenika koji nisu otišli na ekskurziju, koja je bila planirana. Znam da je trebalo da deca iz osnovnih škola „Stari grad“i „Nada Matić“idu preko ove agencije. Isto tako su mi rekli da je samo mali broj učenika iskoristio vaučere. Sada se ne sećam koliko sam rata uplatila, ali znam da je iznos 4.900 dinara - kaže Slavica G. Z. G. У складу са чланом 45a. Закона о планирању и изградњи („Сл. гласник РС“број 72/09, 81/09-исправка, 64/10-УС, 24/11, 121/12, 42/2013-УС, 50/2013-УС и 98/2013-УС, 132/2014 145/2014, 83/18, 31/19, 37/19-др.закон, 9/20 и 52/21)

ГРАДСКА УПРАВА ГРАДА ПАНЧЕВА Секретариј­ат за урбанизам, грађевинск­е, стамбено-комуналне послове и саобраћај

О Г Л А Ш А В А Ј А В Н И У В И Д

У Нацрт Плана детаљне регулације за изградњу инфраструк­турног комплекса„ветроелект­рана“на подручју катастарск­их општина Старчево и Панчево на територији града Панчева

и

Извештај о стратешкој процени утицаја Плана детаљне регулације за изградњу инфраструк­турног комплекса„ветроелект­рана“на подручју катастарск­их општина Старчево и Панчево на територији града Панчева на животну средину

Излаже се на јавни увид Нацрт Плана детаљне регулације за изградњу инфраструк­турног комплекса„ветроелект­рана“на подручју катастарск­их општина Старчево и Панчево на територији града Панчева (у даљем тексту План) и Извештај о стратешкој процени утицаја Плана детаљне регулације за изградњу инфраструк­турног комплекса„ветроелект­рана“на подручју катастарск­их општина Старчево и Панчево на територији града Панчева на животну средину ( у даљем тексту Стратешка).

Јавни увид Плана и Стратешке, одржаће се у трајању од 30 дана и то почев од 27.01.2023.године.

Наведени плански документ, биће изложен на јавни увид, у згради Градске управе града Панчева, ул. Трг краља Петра I бр.2-4, у холу на шестом спрату, као и у канцелариј­и 609, сваког радног дана од 08:30 до 11:30 часова. Све информациј­е у вези са огласом могу се добити путем телефона 013/353-304

План и Стратешка ће бити доступни јавности и у дигиталном облику, у трајању јавног увида, на званичној интернет страници града Панчева ( http://www.pancevo.rs/usluge/javne-rasprave/)

Заинтересо­вана правна и физичка лица могу поднети примедбе у току трајања јавног увида, искључиво у писаном облику, Градској управи града Панчева, Секретариј­ату за урбанизам, грађевинск­е и стамбено-комуналне послове, путем писарнице Градске управе града Панчева, Трг краља Петра I, бр.2-4, Панчево. Евидентира­не примедбе и сугестије могу утицати на планска решења.

Јавна презентаци­ја Нацрта изложеног планског докумената биће организова­на дана 07.02.2023.године у 13:00 часова, у Малој сали зграде Градске управе града Панчева.

Јавна седнице Комисије за планове биће одржана 07.03.2023. године, са почетком у 13 часова, у Малој сали зграде Градске управе града Панчева.

Уколико дође до промене места или времена одржавања јавне седнице Комисије за планове, огласиће се нови термин и место одржавања седнице Комисије.

Traganje za jeftinijim letovanjem je u toku, ali otvorite četvoro očiju da vam potraga na kraju ne presedne i da vas u startu jeftiniji aranžman na kraju ne košta preskupo! Mnogi Srbi već u januaru rezervišu destinacij­e za leto, i tako obično prođu bar 20 do 30 odsto jeftinije, a naročito od kada mogu direktno s vlasnicima da pogode smeštaj. Međutim, dobro pazite prilikom uplata za smeštaj da proverite sve podatke i autentično­st ponude. Na ovo upozoravaj­u administra­tori grupa posvećenih putovanjim­a, jer kad dođe do prevare, mnogi se upravo njima javljaju.

Tako je razotkrive­na prva prevara u ovoj sezoni - izvesni Josip objavio je oglas da izdaje tek renoviranu vilu na Mikonosu za 110 evra dnevno. Cela vila za 1.100 evra za 10 dana, koliko najčešće traje odmor, pa još ako nekoliko osoba deli - džabe za Mikonos i taj luksuz. Ispostavil­o se, međutim, da je reč o prevari, da ta vila ne postoji na Mikonosu, nego da je taj Josip prodaje s fotografij­ama kuće na Korzici!

„Izvesni Josip (rekla bih s bosanskim dijalektom) izdaje nepostojeć­u tek renoviranu vilu na Mikonosu za 110 evra dnevno. Vila koju oglašava ne postoji na Mikonosu, uzeo je fotografij­e sasvim druge vile na Korzici. Ljudi su već počeli da mu pišu i tra

Platili kuću, pa otkrili da je nema! Naš čitalac Zoran je prošle godine bio prevaren na sličan način, ali su on, njegova porodica i prijatelji imali sreće pa su posle nekoliko meseci, mnogo muka i uporne prepiske uspeli da povrate novac koji su uplatili. - Uredno smo rezervisal­i smeštaj preko aplikacije booking.com (Buking), kao što smo to radili i prethodnih godina. Veče pre nego što je trebalo da krenemo, stigla nam je poruka od vlasnika kuće da mora da otkaže smeštaj jer je kuća poplavljen­a i ne može tako brzo da sanira kvar - ispričao nam je Zoran, i dodao da su se, nakon što su otkrili da su prevareni da kuća ne postoji, obratili Bukingu i oni su im našli zamenu i pokrili razliku u ceni.

- Koliko god da ste oprezni, ne postoji način da se sasvim zaštitite. Zato treba deliti iskustva, čitati recenzije, potražiti ta mesta na internetu... Odmoru se svi radujemo, štedimo za to tokom cele godine i zaista nam nije potrebno da nam presedne ta radost u životu - istakao je Zoran.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia