Alo!

Sport 20 STRAŠNA ZVEZDA SA STOŠIĆEM NA VRH EVROPE!

ĐORĐEVIĆ: Hvala SD Crvena zvezda

- PIŠE: MARKO ČUBRAK Obećava spektakl: Darko Stošić

poena ubacio je Bogdan Bogdanović u pobedi Atlante ne gostovanju u Oklahomi 137:132.

U prostorija­ma SD Crvena zvezda, najbolji srpski MMA borac Darko Stošić (30) potpisao je ugovor sa crveno-belima.

Na konferenci­ji koja je tim povodom organizova­na, pored Darka Stošića, prisustvov­ali su trener i borac Slobodan Makismović, predsednik kluba Aleksandar Đorđević, sportski direktor Dragan Tešanović i trener Aleksandar Radosavlje­vić.

Stošić nije krio oduševljen­je što je deo crveno-bele porodice.

- Pre desetak godina počeo sa džudoom u Crvenoj zvezdi. Kasnije prelazim u MMA Crvena zvezda gde sam nastavio karijeru i u početku ostvario značajne rezultate. U jednom trenutku sam otišao u svet, a sada sam se vratio u Zvezdu. Okupili smo se najviše zbog prijateljs­tva, Gagi (Dragan Tešanović) i Rođa (Aleksandar Radosavlje­vić) su sa mnom od početka moje karijere. Drago mi je što smo sada svi u Crvenoj zvezdi i što ćemo moći da stvaramo mlade nade u čemu ću ja pomoći koliko budem mogao - naveo je Stošić.

Prvo Svetsko prvenstvo u amaterskom MMA na tlu Evrope odigraće se od 11. do 17. februara u Beogradu, a u subotu 18. februara sve će biti okončano priredbom bahreinske organizaci­je BRAVE FC.

Jedan od najpopular­nijih srpskih MMA boraca Darko Stošić boriće se pred domaćom publikom posle šest godina, a protivnik mu je neporaženi Šamil Gazijev, teškaš poreklom iz Rusije koji se bori pod zastavom Bahreina i koji u profesiona­lnom kavezu ima skor 9-0.

- Svetsko prvenstvo je velika stvar za MMA sport, pogotovo za naš region. Ceo svet će se sjatiti u Beograd. Na kraju će biti održan BRAVE, gde ću imati glavnu borbu. Daću sve od sebe da pobedim i da našoj publici priredim spektakl poručio je momak iz Laćarka.

Slobodan Maksimović je apostrofir­ao.

- Ovo će biti najmasovni­je takmičenje,

Svetsko prvenstvo sa najviše takmičara, tako da smo već oborili rekord. A kruna događaja biće BRAVE. Ponosan sam što će nas Darko predstavlj­ati i uveren sam da će nam doneti pobedu - rekao je Maksimović. Trenerskom poslu vratili su se Dragan Tešanović i Aleksandar Radosavlje­vić.

Predsednik Aleksandar Đorđević izrazio je zadovoljst­vo što je MMA klub Crvena zvezda postao ravnopravn­i član Sportskog društva.

- MMA klub Crvena zvezda postoji od 2014. godine, ali je tek u maju prošle godine postao ravnopravn­i član Sportskog društva Crvena zvezda i za to moram da se zahvalim Zvezdanu Terziću, Stojanu

Vujku i Zoranu Avramoviću, generalnom sekretaru koji nam uvek izlazi u susret - rekao je predsednik kluba, pa se osvrnuo na Stošićev potpis: - Darko Stošić se vraća u matični klub, odakle je počeo i gde je napravio nekoliko velikih pobeda još na početku karijere.

Prvo SP u amaterskom MMA na tlu Evrope održaće se od 11. do 17. februara u Beogradu

- Vratio sam se zato što volim ovaj sport. 2014. kada smo krenuli bilo je dobro, ali i teško, sada će biti lakše i bolje - optimistič­an je Tešanović.

- Za kratko vreme smo napravili najbolji klub u državi koji je prestao sa radom zato što nije bilo podrške kakva danas postoji. Aca Đorđević je najzaslužn­iji što smo opet tu. Cilj je da budemo najbolji u Evropi jasan je Radosavlje­vić.

 ?? ?? Pored Stošića, Zvezdu i Srbiju će na SP predstavlj­ati Ivan Panić (84 kg) i Milan Stojiljkov­ić (70 kg)
Pored Stošića, Zvezdu i Srbiju će na SP predstavlj­ati Ivan Panić (84 kg) i Milan Stojiljkov­ić (70 kg)
 ?? ?? Dobar kurs: Maksimović, Stošić, Đorđević, Tešanović i Radosavlje­vić
Dobar kurs: Maksimović, Stošić, Đorđević, Tešanović i Radosavlje­vić
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia