Alo!

PRESUDAN MEČ ZA VEČITE RIVALE

Ko izgubi, teško da može u Top 8, veći pritisak je na crnobelima koji su u zaostatku, a poraženi su i na svom parketu

- PIŠE: MILAN GUGIĆ Aduti: Dobrić i Panter

Drugi ovosezonsk­i okršaj večitih rivala u okviru 21. kola Evrolige igra se u hali „Aleksandar Nikolić“(19), domaćin je Zvezda.

O derbiju odavno se nije pričalo kao što je to slučaj pred ovaj, a razlog su ogromni ulozi i slične situacije.

- Ne smemo dozvoliti protiv Partizana padove koje smo imali protiv Cedevite. Na višem nivou protivnici kažnjavaju takve propuste - analizira Ognjen Dobrić, i dodaje:

- Svaka utakmica je bitna za plej-of,, a derbi kao derbi, svi dobro znaju koliko je bitna utakmica u Srbiji, pa još u Evroligi. Donosi mnogo, sve oči su uprte u tu utakmicu. Očekujem da pred našom publikom damo sve od sebe, da smanjimo žute minute i padove u igri, da odigramo dobar meč i nadam se da ćemo pobediti, zaključio je reprezenta­tivac iz redova Crvene zvezde.

Šta treba uraditi da bi Partizan ostvario pobedu?

- Da popravimo stvari koje nisu valjale u prvoj utakmici u Evroligi koja je završena šutom u poslednjoj sekundi. Znači da smo neke stvari radili dobro, ali nije bilo dovoljno i u tom smislu smo se i pripremali i pokušaćemo da se u odnosu na ono što je igra Crvene zvezde prilagodim­o i da probamo da odigramo dobru, kompletnu utakmicu 40 minuta ako mislimo da pobedimo rekao je trener crno-belih Željko Obradović, naglasivši da su svi u ekipi spremni.

Kao i na prvom meču, očekuje se manji broj gostujućih navijača.

- Atmosfera je uvek super gde god da se igra. Ne znam koliko će biti naših navijača, ali sigurno da to daje draž derbiju. Nadam se da će sve biti kao što je bilo u prvoj utakmici, fer, korektno i neka pobedi bolji završio je Obradović.

 ?? ?? Ukrajinac
Rižik, Portugalac Roha i Letonac Latiševs sudiće derbi meč 21. kola Evrolige
Ukrajinac Rižik, Portugalac Roha i Letonac Latiševs sudiće derbi meč 21. kola Evrolige
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia