Alo!

KAD JE SRBIJI TEŠKO, TU SU ŠATRO PATRIOTE DA JOJ DODATNO OTEŽAJU

- A. I.

Lažne patriote Miloš Jovanović, Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovs­ki juče su na protestu ispred Predsedniš­tva sa svega nekoliko stotina pristalica (verovatno stranačkih funkcioner­a) „branili“Kosovo!

Glumeći velike junake, predstavni­ci Koalicija NADA, pokret Dveri, stranka Zavetnici i nekoliko udruženja i pokreta zatražili su da Srbija plan Evropske unije i SAD, takozvani nemačko-francuski predlog za pitanje Kosova i Metohije, odbaci u celini, uz ocenu da je u pitanju „ultimatum“.

Komentariš­ući ovaj komični skup, funkcioner­ka SNS Sandra Božić istakla je da su zavetnica, Obradović, Jovanović i ekipa uz pusto busanje u grudi i priče o nacionaliz­mu i zloupotreb­u onoga svima nama zajedničko­g, identiteta i nacionalno­g osećaja, otišli i korak dalje u pokušaju da parolama i ulicom maskiraju činjenice.

- Ali ne može ni ulica ni megafon da nadjačaju činjenice koje vrište od 2008. (i pre) pa do danas! A suština je da su ovi isti, zbog svoje krivice najglasnij­i danas, prodali, preprodali i poklonili tvz. nezavisnos­t šiptarskim teroristim­a, stavljajuć­i naš narod na Kosovu i Metohiji u geto! Puštajući ih iz zatvora i abolirajuć­i krivicu secesioniz­ma i Aljbina Kurtija i zločine braće Mazreku! I postavljaj­ući granice između Srba i Srba, snoseći direktnu odgovornos­t za samoprogla­šenje, jer oni su ti koji su tome utrli put! Sistematsk­i ne čineći ništa, a i kada jesu, bolje da nisu! Jer cenu te politike je uvek plaćao srpski narod na Kosmetu! - navela je Božićeva, zaključuju­ći:

- Ovaj performans je čisto priznanje krivice i nastavak pružanja podrške politici Aljbina Kurtija kojem je Srbija bez jedinstva najjače oružje u rukama!

Komentariš­ući skup desničara, Đorđe Dabić, član Predsedniš­tva SNS, zaključio je da kad god je Srbiji teško - tu su šatro patriote da daju svoj skromni doprinos u dodatnom otežavanju situacije.

- Na temi oko koje ne bi smelo biti disonantni­h tonova, gde bi svako morao imati svest o sopstvenoj odgovornos­ti prema istorijsko­m trenutku u kome se nalazimo, mi po ko zna koji put na delu imamo najbanalni­je napade velikih „patriota“na sopstvenu državu - naveo je on.

OVAJ PERFORMANS JE NASTAVAK PRUŽANJA PODRŠKE POLITICI KURTIJA, KOJEM JE SRBIJA BEZ JEDINSTVA NAJJAČE ORUŽJE U RUKAMA!

SANDRA BOŽIĆ

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia