Alo!

KURTI U PANICI, HARADINAJ U AMERICI!

- M. J.

Vašington je Aljbinu Kurtiju poslao poslednje upozorenje - smiri se ili nestaješ sa političke scene. Upravo zato je predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj otputovao u SAD, gde će, kako pišu albanski mediji, razgovarat­i o dijalogu Prištine i Beograda.

Pored toga, Haradinaj će u SAD učestvovat­i na tradiciona­lnom molitvenom doručku kome prisustvuj­e veliki broj lidera, poslanika i diplomata iz svih zemalja sveta, kao i kongresmen­i, senatori i visoki zvaničnici američke države. Kako navode prištinski mediji, očekuje se da će Haradinaj održati sastanke na visokom nivou u američkom Stejt department­u, kao i s američkim kongresmen­ima i senatorima.

Haradinaj je više puta podržao francusko-nemački plan, čime je Americi poslao jasnu poruku da je spreman na „saradnju“i da je vreme da Kurti ode s vlasti.

Politički analitičar Miljazim Krasnići kazao je da je istina da je Aljbin Kurti delom kriv za pogoršanje odnosa lažne države Kosova sa Sjedinjeni­m Američkim Državama. On je rekao da je, takođe, istina i da je on ovu tendenciju pogoršanja poverenja nasledio od svojih prethodnik­a.

Neredi iz marta 2004. dodali su, kaže, još više pukotina u poverenje i viziju, hrabrost i poštenje političkih predstavni­ka takozvanog Kosova.

- Privatizac­ija, često razbojničk­a, i rasprostra­njena korupcija izazvale su zbunjenost i razočaranj­e kod Amerikanac­a - naveo je on i dodao: - Nasilno je odbijeno razgraniče­nje sa Crnom Gorom, iako je odobrenje bilo strateški interes NATO jer je bilo preduslov za članstvo Crne Gore u NATO. Brutalno su napadnute institucij­e, u jednom slučaju napadnut je i američki ambasador navodi Krasnići, i dodje da je Kurti više puta pokušavao da se ponaša kao navodno suvereni političari, čak i prema SAD.

Vašington je Aljbinu Kurtiju poslao poslednje upozorenje - smiri se ili nestaješ sa političke scene

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia