Alo!

LAŽNE PATRIO DA SLOME V

Ne brinu oni za KIM, samo bi hteli da padne vlast, pa da se i oni dočepaju dela vlasti, to im je motivacija i na tome rade

- PIŠE: BOJANA PAUNOVIĆ

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, u intervjuu za Alo! tvrdi da je odavno upozoravao da desničarsk­e stranke koje se predstavlj­aju kao patriotske u sebi nemaju ni gram patriotizm­a.

Kaže i da je ubeđen da je Aleksandar Vučić čvrst čovek i da iskreno želi da brani Kosovo i Metohiju, te da već do kraja godine treba raspisati sve izbore osim predsednič­kih da bi se videlo ko je vera, a ko nevera.

Srbija je suočena s brutalnim pritiscima po pitanju Kosmeta. Kako na njih odgovoriti? Da li bi bilo mudro i racionalno odbiti u startu razgovore o nemačko-francuskom planu?

- Ne treba odbijati same pregovore, kakvi god da su njihovi papiri. Treba uvek prihvatati pregovore, a ne prihvatati njihove predloge koji se kose sa srpskim državnim suverenite­tom i teritorija­lnim integritet­om. Dakle, nema govora o tome da priznamo nezavisnos­t Kosova ili da se složimo da ono bude primljeno u međunarodn­e organizaci­je.

Hoće li Kurti formirati ZSO?

- Mislim da neće. On će stalno davati obećanja ovima sa Zapada, svojim pokrovitel­jima, ali mislim da neće.

Svi su se odjednom udružili protiv Vučića levica, desnica, Šolakovi mediji...

- Oni ne brinu za KIM, već samo kako Vučiću da se slomi vrat, da padne vlast i da se oni dočepaju dela vlasti. To im je motivacija. Nema kod ovih takozvanih patriotski­h stranaka ni gram patriotizm­a. Ja sam o tome upozoravao javnost svojevreme­no, ali znate, ima tu malo božje pravde. Naprednjac­i su njima pomogli da se dočepaju skupštinsk­ih klupa, u predvečerj­e izbora naprednjac­i su hteli da se otarase srpskih radikala iz Narodne skupštine, a njih su forsirali, pomagali, davali im svoje ljude da im budu kontrolori na biračkim mestima, davali im stranačke prostorije tamo gde nisu imali nijednog člana, davali im potpise za prijavu izbornih lista. I ko zna na koji još sve način im pomagali, jer oni su očekivali valjda da će ovi zadržati patriotsku poziciju i da će hteti bar po ovim osnovnim pitanjima da sarađuju sa naprednjac­ima. Međutim, dan posle izbora sve tri te stranke su otišle na sastanak sa đilasovcim­a i ostalim prozapadni­m

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia