Alo!

BEOGRAD I SRBIJA ZA ISTORIJU ŠAHA

- ŠAH M. M.

- Beograd i Srbija se upisuju zlatnim slovima u šahovske udžbenike. Republika, glavni grad i Šahovski savez Srbije biće domaćini prve FIDE šahovske olimpijade za osobe za invalidite­tom, koja se održava u hotelu „Kraun plaza“do 5. februara.

ŠSS, uz pomoć Vlade Srbije i Svetske šahovske federacije (FIDE), dočekao je više od 150 šahista i šahistkinj­a u 26 ekipa (Srbija ima dve) iz 33 države. - Ovaj dan ulazi u bogatu istoriju srpskog šaha. Naša zemlja je poznata kao dobar domaćin. Veliki broj svetskih turnira organizova­n je u Srbiji, a poslednji u nizu bio je FIDE Gran pri turnir. Uskoro ćemo biti i domaćini Evropskog prvenstva. Srpski šah je uspeo da izađe iz krize i nadamo se da ćemo se uskoro radovati velikim uspesima naših šahista. Želim da se zahvalim predsednik­u FIDE Arkadiju Dvorkoviču što nam je još jednom ukazao poverenje. Takođe, dugujem zahvalnost i premijerki Ani Brnabić, kao i ministru sporta Zoranu Gajiću, odnosno generalnom sponzoru NIS. Šah je nekako uvek u senci drugih sportova, ali mi je drago što dobija sve veću podršku državnih institucij­a - rekao je predsednik ŠSS Dragan

Lazić i dodao da učesnici imaju sjajne uslove za igru, ali i druženje i sklapanje prijateljs­tava. Dvorkovič je poželeo dobrodošli­cu svim učesnicima i naglasio da je ponosan što je Srbija domaćin.

- Obećali smo da ćemo organizova­ti Olimpijadu za osobe sa invalidite­tom i drago mi je da smo to ispunili. Želim vam mnogo uspeha u Beogradu, kao i sjajan provod u nadi da ćete probati specijalit­ete koje ova sjajna zemlja nudi - rekao je čelnik FIDE.

 ?? ?? Poželeo sreću takmičarim­a: Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije
Poželeo sreću takmičarim­a: Dragan Lazić, predsednik Šahovskog saveza Srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia