Alo!

AŠOVOM PO VRATU, PA NOŽEM PO STOMAKU

Lalić ispričao da je u ubistvu učestvovao i Miljkoviće­v kum Mirko Kojić, kojeg je Mesar kasnije oteo i ubio jer je znao dosta

- PIŠE: EKIPA ALO! Srđan Lalić

U Specijalno­m sudu u Beogradu juče je ispitivanj­em svedoka okrivljeno­g Srđana Lalića nastavljen­o suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se tereti za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Nakon što je sudija Vinka Beraha Nikićević pozvala Lalića da izađe za govornicu, za reč se javio optuženi Nebojša Janković. On je počeo s pitanjima o finansiran­ju klana, na šta mu je Lalić odgovorio da je novac stajao kod Veljka i Marka.

- To je novac od trgovine drogom od Zvicera. Znam da su se kuckali i da je bio i neki problem između njih oko novca - rekao je Lalić.

Svedok okrivljeni je Jankovića optužio da je u Španiji kamionom prevozio drogu za kavački klan, a potom i da je namamio Miljkoviće­vog kuma Mirka Kojića, koji se zvanično vodi kao nestao.

Lalić je potom ispričao da su Kojiću pritrčali kao policajci na parkingu u Radničkoj ulici i oteli ga. Kao motiv naveo je „finansije“.

- Ne znam, ali sam sumnjao da si želeo da imaš neku finansijsk­u korist. Miljković je rekao da on zna dosta, da je pomogao i oko ubistva na šinama i svega - rekao ja Lalić, a potom izrazio sumnju da su Janković, Mesar i Kojić učestvoval­i u ubistvima vlasnika Pink taksija. - Za Miljkovića sam siguran. Opisao mi je kako ga je udario ašovom po vratu i potom, da bi bio siguran, nekoliko puta ubo lovačkim nožem u stomak, a onda zakopao. Rekao je da se debeli uplašio, a ja mislim da je Debeli bio Kojić - rekao je Lalić. Lalić je pričao i o ubistvu Gorana Veličković­a, planiranju likvidacij­e Veljka Banovića, saradnika Luke Bojovića, ali i o likvidacij­i Damira Hodžića i Adisa Spahića u Crnoj Gori. Na konstataci­ju Lalića da su većinu stvari radili bez novca, sudiju je zanimalo koji im je onda bio interes. - Rat klanova, da čistimo škaljarski klan i da na kraju zarađujemo i više novca - rekao je Lalić.

 ?? ?? Na pitanje ko je finansirao klan, Lalić je rekao da je to novac od droge koji je slao Zvicer i koji je stajao kod Veljka i Marka
Na pitanje ko je finansirao klan, Lalić je rekao da je to novac od droge koji je slao Zvicer i koji je stajao kod Veljka i Marka
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia