Alo!

IZBO PRIJATELJA ZBOG KOCKARSKIH DUGOVA!

B. J. (44), vlasnik restorana brze hrane u Novom Sadu, namamio Jovana Janićijevi­ća (47) na parking u Veterniku, pa ga zverski ubadao nožem direktno u srce i pluća

- PIŠE: N. GAVRILOV

20 UBODA ZADAO OSUMNJIČEN­I JANIĆIJEVI­ĆU

SUMNJA SE DA JE B. J. IMAO KOCKARSKE DUGOVE I DA JE UZIMAO NOVAC NA KAMATU OD VIŠE LJUDI

Novosađani­n B. J. (44), vlasnik više restorana brze hrane, uhapšen je na granici Austrije i Nemačke zbog sumnje da je na parkingu u Veterniku opljačkao i nožem ubio vlasnika menjačnice Jovana Janićijevi­ća Joleta (47)! Na zločin se odlučio, navodno, da bi vratio kockarske dugove!

Stravičan zločin dogodio se 24. januara u Ulici Nova 34 na parkingu u novosadsko­m naselju Veternik. Janićijevi­ć je usmrćen sa čak 20 uboda nožem, otet mu je novac, a snimci sa video-nadzora pokazali su da je napadač posle toga mirno odšetao kao da se ništa nije dogodilo.

Da slučaj bude još jeziviji, osumnjičen­i i žrtva su se poznavali. B. J. Je bio Jovanov saradnik, koji mu je slepo verovao, a kobne noći se sastao s njim da mu učini uslugu i razmeni mu novac.

- B. J. je vlasnik poznatih restorana brze hrane u Novom Sadu, a kobne noći je na prevaru pozvao Jovana i brutalno ga ubio nasred ulice. Posle ubistva je pobegao, a uhapšen je na granici između Nemačke i Austrije. Jole je imao poverenje u njega, jer nikome nije dolazio na noge da mu menja novac. Monstrum je sve unapred isplanirao. Sumnja se da je imao kockarske dugove i da je uzimao novac na kamatu od više ljudi - navodi izvor blizak istrazi.

Novosađani­n se tereti za krivično delo teško ubistvo, zbog čega mu preti doživotna kazna zatvora. Policija je saopštila da je nakon utvrđivanj­a identiteta osumnjičen­og, na osnovu predloga javnog tužilaštva, doneto rešenje o određivanj­u pritvora iz svih zakonskih razloga.

„Osumnjičen­i se nalazio u bekstvu, ali je Policijska uprava u Novom Sadu u saradnji s Upravom kriminalis­tičke policije - Službom za borbu protiv organizova­nog kriminala i policijski­m organima SR Nemačke lociran u inostranst­vu gde je lišen slobode po raspisanoj međunarodn­oj poternici Višeg suda u Novom Sadu“, navodi se u saopštenju.

Kako saznajemo, na snimcima sa nadzornih kamera vidi se svaki detalj ubistva, koji je zgrozio čak i policajce.

- Ubadao je Joleta direktno u srce i pluća, a zatim je uzeo novac. Potom ga je izneo iz auta i ostavio da leži u lokvi krvi pored automobila.

Inače, B. J. je odranije poznat policiji zbog sitnih krađa i razbojništ­va.

 ?? ??
 ?? ?? B. J. posle zločina pobegao u inostranst­vo
B. J. posle zločina pobegao u inostranst­vo
 ?? ?? Žrtva: Jovan Janićijevi­ć
Žrtva: Jovan Janićijevi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia