Alo!

POŽAR UNIŠTAVA ZELENU ŠUMU

Pre mesec dana smo bili bez šansi za plej-of, a sada se priča o ključnoj utakmici. To vam govori kako stvari mogu da odu u bilo kom pravcu, smatra Matijas

- PIŠE: MILAN GUGIĆ

Potrudiće se košarkaši Partizana da obrazac iz ubedljive pobede nad Asvelom (92:71) ponesu i u Kaunas, gde gostuju (19) ekipi Žalgirisa, u drugom meču duplog evroligašk­og kola, jednako bitnom na putu ka top 8 fazi u povratničk­oj sezoni.

- Nastavljam­o da radimo i ostajemo čvrsto na zemlji. Nema opuštanja - smiruje euforiju kapiten Kevin Panter.

Sledi izazov u litvanskoj „zelenoj šumi“.

- Posebno su opasni na svom terenu gde navijači prave dobru atmosferu. Na nama je da se borimo i verujemo u sebe. Borimo se protiv tima koji, kao i mi, želi da bude među najboljih osam. Kako se sezona bliži kraju, svaka utakmica može da bude kao plej-of okršaj - zaključio je američki bek.

Crno-beli ulaze u pakleni period.

- Iz meča u meč moramo da igramo našu igru, niko od nas ne razmišlja da zablista ili uradi nešto za sebe - kazao je Dante Egzum.

Australija­nac ističe da je upravo skalp večitom rivalu bila inicijalna kapisla za eksploziju protiv Asvela. I dodaje da je na tom talasu potrebno jahati i u nastavku.

Miljenik „grobara“Matijas Lesor svestan je da zeleni imaju, uz crno-bele, možda i najstrastv­eniju publiku.

- Igraju kod kuće i tamo su drugačiji tim u odnosu na gostovanja. Pre mesec dana smo bili bez šansi za plej-of, a sada se priča o ključnoj utakmici. To vam govori kako stvari mogu da odu u bilo kom pravcu. Svaka utakmica je ključna utakmica. Mi ćemo pokušati da dobijemo, ali niko ne može da kaže koja će biti odlučujuća, a koja neće. Ovo je zapravo samo još jedna utakmica u kojoj hoćemo da pobedimo - izjavio je Lesor.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia