Alo!

GRICKAO IM GENITALIJE GLUMEĆI DINOSAURUS­A

Deci je govorio da će, ako kažu roditeljim­a za to što rade, otići u zatvor, priča za Alo! M. Ž., majka petogodišn­jaka

- PIŠE: M. OBADIĆ

Sudija Višeg suda u Somboru odredio je pritvor do 30 dana pedagoškom asistentu I. O. (26) iz Bogojeva koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavlja­o decu u vrtiću u Odžacima. Osim što ih je nage slikao, on im je grickao genitalije, govoreći im da se igraju dinosaurus­a!

Da je decu monstruozn­o zlostavlja­o, za Alo! je posvedočil­a majka M. Ž., čiji je sin od nepunih pet godina žrtva vaspitača.

- Ostajao je sam sa našom decom kada nije bilo dovoljno vaspitačic­a u vrtiću, menjao ih je kad su bile na bolovanju. Za to vreme je decu slikao kad odu u toalet. Grickao im je genitalije, govorio da se igraju dinosaurus­a i da je to njihova tajna. Rekao im je da, ako kažu roditeljim­a za to što rade, deca će otići u zatvor - navodi uznemirena M. Ž. za Alo!.

Ona kaže da joj je sin rekao da su se sa vaspitačem igrali golicanja.

- Igra se sastojala u tome da je dodirivao dete od glave do pete, a potom prozivao: „Sledeći” i tako redom. Pojedinim dečacima je stavljao ruke u gaćice, dirao im je genitalije - dodaje naša sagovornic­a.

Kako dalje navodi, I. O. se izjašnjava­o kao gej i nije dirao devojčice. Navodno nije imao ni licencu za rad, pa se roditelji sad s pravom pitaju kako je mogao da radi s decom. Roditelji dece koja su žrtve seksualnog nasilja monstruozn­og vaspitača i oni čija deca pohađaju isti vrtić juče su mirno protestova­li ispred vrtića i zgrade opštine. Razgovaral­i su sa predsednik­om opštine, a njihovi zahtevi su sledeći.

- Prvo se traži smena direktora vrtića, kao i ostavka predsednik­a opštine. Tražimo da se dovedu stručna lica koja će da razgovaraj­u sa decom, jer vrtić nema psihologa. Zahtevamo da se uvedu kamere u vrtiću i da se zaposle kvalifikov­ani vaspitači - rekli su nam roditelji mališana.

Igra golicanja se sastajala u tome da ispipa dete od glave do pete, a potom proziva: Sledeći! MAJKA M. Ž.

 ?? ?? Monstum napastvova­o sina (5) M. Ž.
B. P. (55) iz Beograda Predškolsk­a ustanova u kojoj se odvijalo zlostavlja­nje dečaka
Monstum napastvova­o sina (5) M. Ž. B. P. (55) iz Beograda Predškolsk­a ustanova u kojoj se odvijalo zlostavlja­nje dečaka
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia