Alo!

TREBA DA ULETIMO TAMO I DA VUČIĆU OTKINEMO GLAVU

Formalni organizato­r je Srđan Milivojevi­ć, poslanik s liste Marinike Tepić, koji je priželjkiv­ao smrt detetu predsednik­a

- PIŠE: A. ILIĆ

Milovan Brkić, jedan od lidera građanske opozicije, pozvao je na ubistvo predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića na protestima za koje su pričali da su protiv nasilja.

On je rekao da bi klinci „puškama trebali da reše sudbinu Srbije“.

- Desiće se to što se desiti mora. Kakva protestna šetnja? Mi treba da uđemo prema skupštini, da uhvatimo idiota i da mu otkinemo glavu - kazao je Brkić. Takođe, Brkić je psovao majku predsednik­u Srbije.

Naime, poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo - Zajedno i Demokratsk­e stranke okupili su se juče ispred Skupštine Srbije na protestu političkih partija, samo dan nakon što je prošla trodnevna žalost u Srbiji zbog tragedije 3. maja.

Na platou ispred Narodne skupštine juče u 17.30 časova stigli su Milovan Brkić, glavni i odgovorni urednik „Tabloida“,

Pjotr Nikitin iz proukrajin­ske organizaci­je „Čini dobro“i Dejan Petar Zlatanović, osnivač i urednik internet portala Srbin. Info.

Podsećamo, Dejan Petar Zlatanović je na jednom od prethodnih protesta na kraju svog govora viknuo „Ko potpiše - njega ubiše“, preteći tako smrću predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću.

Brkić je poznat po izjavi u kojoj je pretio Vučićevom malom sinu Vukanu.

Na protestu „protiv nasilja“je bio i Vuk Jeremić, koji je svojevreme­no išao u predsedniš­tvo da linčuje predsednik­a Vučića.

Protestu su prisustvov­ali i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, Mira Lutkarka,

Radomir Lazović, koji je nedavno u parlamentu pretio premijerki Ani Brnabić prstom, Zoran Lutovac iz DS, Srđan Milivojevi­ć, koji je pretio Vučićevom sinu Danilu, Aleksandar Jovanović Ćuta...

Govor je održala aktivistki­nja Kreni-promeni Marina Vidojević, koju nisu predstavil­i kao aktivistki­nju, već kao profesorku.

Inače, formalan organizato­r jučerašnje­g protesta u Beogradu, kojim opozicija želi da ispolitizu­je tragične događaje u Srbiji, jeste Srđan Milivojevi­ć, poslanik sa liste Marinike Tepić koji je priželjkiv­ao smrt detetu predsednik­a Vučića.

Milivojevi­ć je poznat po tome što je javno izrekao da će Andrej i Danilo Vučić biti pronađeni u šahtu kao ubijeni lider Libije Moamer Gadafi.

Milivojevi­ć je takođe tražio oslobađanj­e Dejana Petra Zlatanović­a, čoveka koji je pozvao na ubistvo predsednik­a i na državni udar.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia