Alo!

KURTI PREKIDA DIJALOG SPREMA INCIDENTE

Kako premijer saznaje lažne Alo!, države pokušaće da izbegne obavezu da formira ZSO izazivanje­m opšteg haosa na severu KIM

- BOJANA PAUNOVIĆ

Aljbin Kurti će pokušati da izazove velike incidente na severu Kosova 28. maja, kada njegovi gradonačel­nici budu preuzimali funkciju, nakon nelegalnih izbora na koje je izašlo tri odsto glasača, mahom Albanaca (ukupno 13 Srba je glasalo), saznaje Alo! iz obaveštajn­ih krugova. Prema informacij­ama do kojih su došli naši obaveštajc­i, Kurti je, suočen sa činjenicom da mora da formira Zajednicu srpskih opština, smislio taktiku po kojoj će izazvati teške incidente.

Kako objašnjava­ju naši sagovornic­i iz obaveštajn­ih struktura, upravo na ovo je mislio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je preksinoć rekao da

Obustaviće­mo dijalog ako se bude insistiral­o na ZSO u formatu koji je predložen, poručila Kurtijeva poslanica

očekuje velike probleme na KIM krajem meseca. - Očekujem velike probleme krajem meseca. Pokušali su u Briselu na trik da uzmu nešto od Srbije - rekao je šef države.

Govoreći o Kosovu, predsednik je naglasio i da će velike zapadne sile uvek biti uz lažnu državu.

- Nijanse su drugačije, ali suštinski, velike zapadne sile će uvek biti uz nezavisno Kosovo. Dovodili su albanskog lobistu Džejmsa Rubina i najsrećnij­i su što su to američki agenti sproveli u delo - istakao je Vučić.

Da Prištini ni na kraj pameti nije da formira ZSO i da će sve, ali baš sve, uraditi da Srbi na Kosovu ne dobiju svoju zajednicu, potvrđuju i reči jedne od Kurtijevih najbližih saradnica u pokretu Samooprede­ljenje na čijem je čelu. Poslanica Samooprede­ljenja Arbereše Krijeziu Hiseni poručila je, naime, da ne isključuje mogućnost prekida dijaloga sa Beogradom ukoliko bude insistiran­o na nacrtu Statuta ZSO koji je u Briselu predstavio upravljačk­i tim. Ona je (kao) istakla da Priština ne želi da se proces dijaloga zaustavi, ali da ne vidi put kojim bi dijalog mogao da krene napred.

 ?? ??
 ?? ?? Svakodnevn­o zagorčava život Srbima s KIM i preti svojom bandom: Aljbin Kurti
Svakodnevn­o zagorčava život Srbima s KIM i preti svojom bandom: Aljbin Kurti

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia