Alo!

UČIM ISTORIJU I SPREMAM SE ZA PRIJEMNI

Krenula sam na pripreme, sedim u prvoj klupi i pratim sve šta profesor kaže. Teško je učiti gradivo koje si naučio pre 18 godina, ali se trudim, ispričala je Kija

- PIŠE: SONJA ANDRIĆ

Pre nego što je započela uspešnu muzičku karijeru, Kristina Kija Kockar obišla je ceo svet zahvaljuju­ći poslu stjuardese. Oprobala se i kao spisatelji­ca, ali i kao dizajnerka kupaćih kostima, a od oktobra Kija bi u svoju biografiju mogla da doda i zvanje studenta.

Odnedavno je počela da se priprema za polaganje prijemnog ispita na Pravnom fakultetu, a u razgovoru za Rijaliti plus Kija je otvoreno govorila o tome zbog čega je rešila da ponovo sedne u školsku klupu, ali je otkrila i da li će žrtvovati pevanje zarad karijere u struci.

- Postavila sam sebi cilj da položim prijemni za Pravni fakultet i odnedavno sam krenula na pripreme koje se održavaju na fakultetu. Moja želja je oduvek bila da upišem pravo, ali sam se nakon srednje škole ipak odlučila za nešto drugo - kaže Kija na početku razgovora, i dodaje da joj nije žao što je odabrala Visoku hotelijers­ku školu, koju je završila sa najvišim ocenama.

Poslednji ispit dala je pre više od decenije, a kako kaže, ni sada joj ne pada teško da zagreje stolicu.

- Pripreme traju četiri sata, i zasad smo prešli skoro celu knjigu istorije za prvu godinu srednje škole. Teško je učiti gradivo koje si naučio pre 18 godina, ali se trudim. Sedim u prvoj klupi i pomno pratim predavanja i savete profesora koji nas priprema za prijemni. Većina budućih studenata znaju ko sam, ali ima i onih koji nikada nisu čuli za mene. Trudim se da se ne izdvajam preterano, što je teško, budući da sam, za razliku od svih, srednju školu davno završila - ispričala je Kristina,

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia