Alo!

MOJA PESMA JE PREDVIDELA CRNU SUDBINU

Numera Samo mi se spava je i inače govorila o strahovima, nemilim događajima, ali mi je mnogo teže da je izvodim sada, kada se desilo ono što se desilo, izjavio je srpski predstavni­k

- PIŠE: VESNA ĐORĐEVIĆ

Predstavni­ka Srbije na ovogodišnj­oj Evroviziji Luka Bleka veoma je potresla situacija u našoj zemlji, koja je tragičnom pogibijom mališana u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“zavijena u crno.

Pevač se uoči svog nastupa uključio u Dnevnik na Javnom servisu i tom prilikom se potpuno slomio, pa zaplakao.

Na sebi je imao crnu majicu sa natpisom OŠ „Vladislav Ribnikar“, a dok je davao izjavu, kroz suze je govorio o svojoj pesmi i poruci koju ona nosi, a koja se podudara s aktuelnom situacijom.

- Evrovizija je veseo događaj. Za nas ove godine nije. Od prošle nedelje smo isključivo fokusirani i u mislima sa Srbijom, sa nastradali­ma i njihovim bliskima. Srećom, organizato­ri i ostali učesnici imaju ogromno razumevanj­e za nas - rekao je Luk Blek, pa dodao:

- Stvarno su svi divni, uputili su reči podrške za Srbiju. Mislim da je bilo dobro što su to uradili. Sve naše misli su sa ljudima koji su pogođeni ovom tragedijom.

- Kad si pisao ovu pesmu, sigurno nisi mislio na ovako nešto, ali ona je više nego intenzivna ovog puta, što dodaje novu dimenziju tvom

učešću - konstatova­la je novinarka, a on je kroz suze odgovorio:

- Nisam srećan, poruka pesme je još ranije govorila o strahovima, nemilim događajima, ali je mnogo teže kad se desi nešto što je bliže vašem srcu, u Srbiji. Da ne bih previše dužio, daću sve što imam da prenesem tu poruku koja je nažalost aktuelna kod nas - izjavio je Blek neposredno pred svoj nastup na prvoj polufinaln­oj večeri, u Liverpulu.

Podsetimo, naš predstavni­k je i na samoj ceremoniji otvaranja Evrovizije na plavoj košulji imao crnu traku, u znak žalosti prema tragično stradalima u rodnoj zemlji.

NISAM SREĆAN, ALI ĆU DATI SVOJ MAKSIMUM

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia