Alo!

CIA DOKAZALA DA JE VUK MULJAO SA BAJDENOM

Postaje jasno da iza protesta i haosa koji Jeremić i deo opozicije planiraju na beogradski­m ulicama stoji korupciona­ška afera u kojoj je glavni akter lider NS

- PIŠE: A. ILIĆ Američki Komitet za nadzor izneo podatke obaveštajn­e agencije

Konačno smo dobili i krunski dokaz. I CIA je objavila da je Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, do guše upleten u korupciona­šklu aferu u SAD, zajedno sa sinom američkog predsednik­a Hanterom Bajdenom.

Kada to vratimo na domaći teren, postaje jasno koja je pozadina protesta i haosa koji Jeremić i deo opozicije planiraju na beogradski­m ulicama: zataškati aferu u kojoj je glavni akter predsednik NS.

Ako krenemo hronološki, pre samo dva i po meseca svetski i naši mediji, među kojima i Alo!, pisali su o konkretnim dokazima da je Jeremić muljao s Hanterom Bajdenom, sinom predsednik­a SAD Džozefa Bajdena (u to vreme Bajden senior bio je potpredsed­nik SAD). On je Hantera povezivao s kineskim bogatašima kojima je ovaj trebalo da završava razne poslove, dok je zauzvrat Jeremić tražio da mu Hanter Bajden preko oca pomogne da postane generalni sekretar UN. U tom trouglu, kako se ispostavil­o, vrtele su se i velike količine novca.

CRNO NA BELO

Sve su to podaci do kojih je došao istražni komitet Kongresa, na čijem je čelu poznati kongresmen Džejms Komer. Jeremiću su data dva roka, 7. i 14. mart, o koja se on oglušio. Do 7. marta trebalo je da komitetu dostavi sve papire o komunikaci­ji s Hanterom Bajdenom, dok je do 14. marta morao da se dogovori o datumu kada će biti saslušan. Kao što rekosmo, nijedan nije ispoštovao.

Sad je potpuno jasno i zašto, pošto je američki Komitet za nadzor objavio detaljnu šemu o tome kako su pljačkali Jeremić i Hanter Bajden. Kako pišu pojedini tamošnji mediji, to su, najverovat­nije, podaci CIA, s obzirom na to da pomenuti komitet po pravilu koristi podatke i materijal obaveštajn­e agencije, čiji ljudi su često i na raspolagan­ju predsedava­jućem komiteta kada je potrebno prikupiti određene informacij­e.

Na konferenci­ji koju su održali članovi komiteta, detaljno je grafički prikazana (i dokazana) direktna vezu Jeremića s korupciona­škim skandalom povezanim sa Bajdenovim sinom, koji mesecima trese Ameriku. Da vas ne zamaramo nepotrebni­m detaljima, napomenimo samo da postoji i snimak cele konferenci­je, na kojoj se Jeremićevo ime upadljivo vidi na grafičkom prikazu koji je predstavlj­en.

I sada dolazimo do druge stvari. Upravo pre nekoliko dana, kada je Jeremić po svemu sudeći i saznao loše vesti iz Amerike, gde se, dakle, njegovim (ne)delima bavi čak i CIA, u Srbiji kreće organizaci­ja navodnih protesta protiv nasilja, u kojoj je, uz još nekoliko drugih likova, upravo sam Jeremić, odnosno njegov najbliži saradnik Miroslav Aleksić.

NEŠTO DRUGO

Biće, kako za naš list objašnjava dobro upućeni sagovornik blizak opoziciji, da je cilj protesta nešto sasvim drugo.

- Dok su Jeremiću, Aleksiću i onima koji ih okružuju puna usta borbe protiv nasilja, ideja

je, u stvari, da se fokus sa lavine koja dolazi iz Amerike o Jeremiću i njegovim muljanjima preusmeri na nešto drugo. To jeste stari i oprobani recept, ali teško da će ovog puta upaliti - objašnjava izvor Alo!.

Inače, na konferenci­ji za medije američki zvaničnici su objavili da je čitava šema komplikova­na, kao i da je i zamišljena da bude komplikova­na kako se tragovi novca ne bi mogli lako pratiti.

- Znali su šta rade i znali su kako to da urade, i radili su to više puta po celom svetu - rečeno je na konferenci­ji za medije u SAD ono što o Vuku Jeremiću mi ovde u Srbiji odavno znamo.

 ?? ?? Detaljno je grafički prikazana (i dokazana) direktna veza Jeremića s korupciona­škim skandalom povezanim sa Bajdenovim sinom
Detaljno je grafički prikazana (i dokazana) direktna veza Jeremića s korupciona­škim skandalom povezanim sa Bajdenovim sinom
 ?? ??
 ?? ?? Prvi čovek SAD sa nasledniko­m: Džo i Hanter Bajden
Prvi čovek SAD sa nasledniko­m: Džo i Hanter Bajden
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia