Alo!

PESKOV: ZNAMO KOLIKO JE VUČIĆ MUDAR I UPORAN

-

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se nada da će Srbija imati dovoljno snage i suverenite­ta da ne stane u red takozvanog kolektivno­g Zapada, koji je Rusiji uveo sankcije. - Znamo kakvu političku mudrost i upornost mora da ima predsednik Vučić, znamo kako mora da traži suptilni balans. Nadamo se, takođe, da će Srbija imati dovoljno snage, da će imati dovoljno suverenite­ta da ne stane u red ovog mejnstrima kolektivno­g Zapada - rekao je Peskov.

On je istakao da je Moskvi veoma stalo do odnosa sa Beogradom, kao i da se ti odnosi uopšte ne zasnivaju na principu uzajamne koristi.

- Oni imaju veoma davne, istorijske korene, duhovne korene. Mi smo veoma bliski. Mi smo rođaci - poručio je jedan od najbližih saradnika šefa Kremlja Vladimira Putina.

Dodao je da je Srbija suverena država i da Rusija nema ništa protiv njenih odnosa sa zapadnih zemljama.

- Smatramo da ništa, nikakva saradnja sa zapadnim ili nekim drugim državama ne sme da bude prepreka za nastavak razvijanja naših odnosa. To je za nas najvažnije - naveo je Peskov.

Govoreći o poziciji Republike Srpske, portparol Kremlja je

ODNOSI MOSKVE I BEOGRADA SE UOPŠTE NE ZASNIVAJU NA UZAJAMNOJ KORISTI PESKOV

istakao da Moskva ceni čvrst stav srpskih prijatelja koji zaista dosledno istupaju u cilju održavanja dobrih odnosa između Ruske Federacije i Banjaluke.

Odgovaraju­ći na pitanje o zabrani ruskih medija u Evropi, Peskov je rekao da su Anglosakso­nci dugo imali monopol u oblasti medija, te da je ruski pokušaj da napravi konkurenci­ju odmah izazvao histeriju. - Odmah su pale sve maske i ispostavil­o se da nikakva prava sloboda medija tamo ne postoji. Čim su neki mediji postali nepodobni, čim su neki mediji počeli da prikazuju tačku gledišta koja se razlikuje od njihove mejnstrim, oni su jednostavn­o počeli da ih zabranjuju - rekao je on. U Srbiji, podsetimo, radi nekoliko ruskih redakcija (Sputnjik, Raša tudej...). Naša zemlja nije zabranila nijednom mediju da radi, što nam, između ostalog, mnogi sa Zapada spočitavaj­u.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia