Alo!

OTAC MONSTRUMA NEGIRAO KRIVICU

Pritvor mu je, između ostalog, određen zbog sumnje da bi na slobodi mogao da ometa postupak uticanjem na svedoke, navode u Višem javnom tužilaštvu

- PIŠE: EKIPA ALO!

Radiša Blažić (65), otac uhapšenog Uroša Blažića (20) koji je počinio masakr u selima kod Mladenovca, saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Kako se saznaje, on je negirao krivicu na saslušanju, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Pritvor mu je određen zbog sumnje da će ometiti postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanj­e predstoji u istrazi i da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenj­a javnosti navode u Tužilaštvu.

Oca masovnog ubice iz Mladenovca tužilaštvo sumnjiči za krivična dela nedozvolje­na proizvodnj­a, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija. Radiša Blažić je tvrdio da kod sebe nema oružje, ali je policija pet dana nakon masakra, prilikom pretresa objekata koje on koristi, našla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedno ručno pravljeno vatreno oružje, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje!

Uroš Blažić je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatsko­g oružja ubio osam osoba i pokušao da ubije još 14 osoba. Policija je nakon hapšenja

u porodičnoj vikendici koju je koristio pronašla silno oružje. Pronađen je i „mercedes“iz kojeg je sejao smrt, a koji pripada njegovom ocu. Međutim, nije poznato da li je pronađena automatska puška i pištolj koji je koristio prilikom masakra.

Nakon hapšenja njegovog oca Radiše, iz tužilaštva je saopšteno da je on priveden „u cilju utvrđivanj­a činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin“. U nastavku istrage protiv osmostruko­g ubice očekuju se brojna veštačenja, među kojima je i psihijatri­jski pregled kako bi se utvrdilo da li je Blažić u vreme izvršenja krivičnih dela bio uračunljiv.

Takođe se čekaju i toksikološ­ke analize, kao i saslušanje onih svedoka čije zdravstven­o stanje to dozvoljava, kao i ostalih koji su svedočili masakru.

 ?? ?? Radiša priveden radi utvrđivanj­a činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin
Radiša priveden radi utvrđivanj­a činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin
 ?? ??
 ?? ?? Uroš masakr počinio pucajući iz automatske puške i pištolja
Uroš masakr počinio pucajući iz automatske puške i pištolja
 ?? ?? Oružje pronađeno u Blažićevoj vikendici
Oružje pronađeno u Blažićevoj vikendici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia