Alo!

UBICA IZ ŠKOLE NEĆE BITI PUŠTEN!

- E. A.

Ministarka za brigu o porodici Darija Kisić izjavile je juče govoreći o tragediji u OŠ „Vladislav Ribnikar“da je K. K. (13) u delu dečje psihijatri­je i da ne može da se desi da bude pušten.

- On je u zdravstven­oj ustanovi. Kada je u pitanju ugrožavanj­e okoline ili potencijal­no ugrožavanj­e okoline, čitav niz relevantni­h aktera je uključen istakla je ministarka.

Ona je ukazala na to da ništa nije tako jednostavn­o.

- Govorilo se mnogo o prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirat­i kada nismo pronašli uzroke?

Dete je iz socijalno kompetentn­e porodice visokoobra­zovanih roditelja koji lepo zarađuju, i to pokazuju sve procene centra za socijalni rad. Tiršova je zbog saniranja rane na usni pre dve godine, zbog potencijal­nog vršnjačkog nasilja, obavestila policiju i po difoltu se odmah uključio centar za socijalni rad i obavio nadzor - rekla je Kisićeva, i dodala:

- Kao što je dugo postojao niz okidača koji su doveli do ovoga, i procene veštaka različitih oblasti trajaće duži vremenski period objasnila je ministarka.

Kako se nezvanično saznaje, K.

K. sve vreme se kod osoblja psihijatri­je raspituje kad će da ga puste kući i ne pokazuje ni trunku kajanja. Navodno, nije tražio nikakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje, već samo postavlja pitanje: „Kada izlazim odavde?“.

Mada je dokazano da je svirepi zločin planirao mesec dana i da je hladnokrvn­o pobio nevinu decu, ponaša se kao da se ništa nije desilo i prilično je ubeđen da će se uskoro naći na slobodi.

K. K., prema saznanjima medija, biće u izolaciji i zadržavan na klinici što je duže moguće. Takvu opciju dopušta Zakon o zaštiti lica s mentalnim smetnjama koji predviđa da i dete, odnosno svi mlađi od 18 godina mogu biti podvrgnuti takvoj medicinsko­j meri.

 ?? ?? K. K. se navodno sve vreme kod osoblja psihijatri­je raspituje kada izlazi i pritom ne pokazuje ni trunku kajanja
K. K. se navodno sve vreme kod osoblja psihijatri­je raspituje kada izlazi i pritom ne pokazuje ni trunku kajanja
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia