Alo!

ĐOKOVIĆ: JOŠ SAM GLADAN TITULA

- Prijatelji: Nole i Ibra FUDBAL Milanisti: Đoković i Ševčenko

Boravak Đokovića u Milanu tamošnja „Gazeta delo sport“je iskoristil­a za priču s njim. Novak je za poznati dnevnik pohvalio Italiju, kako je rekao, zemlju tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno prema tenisu.

- Naprečac je osvojila moje srce. Prvo geografski, jer je moja zemlja Srbija blizu, skoro u susedstvu. Uvek sam s posebnom pažnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I, veoma smo slični po karakteru, volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije - rekao je Nole.

- Urugvajski reprezenta­tivac Martin Kaseres, defanzivac LA Galaksija, voleo bi da njegov bivši klub Juventus osvoji Ligu Evrope i tako spase sezonu. Za početak da u polufinalu prođe Sevilju, takođe njegov bivši klub.

Kaseres kao najjačeg aduta „stare dame“vidi Dušana Vlahovića. - Igrali smo zajedno u Fjorentini, mogu da kažem da je veoma snažan. Srećan sam što ga vidim u dresu Juventusa, iako je dao manje golova ove sezone nego prošle. Ne dovodi se u pitanje njegov kvalitet. On je jedna od onih devetki koje su pomalo arogantne i pokvarene na meni omiljeni način. Vlahović ima drugačije karakteris­tike od Luisa Suareza, ali duhom su isti. Na podijumu je s najboljim napadačima Serije A Osimhenom i Žiruom - rekao je 36-godišnji Urugvajac pred sinoćni prvi polufinaln­i duel Juvea i Sevilje.

Pričao je i o mastersu u Rimu. - Jedno od najlepših sećanja je prva titula 2008, kad sam u finalu pobedio Vavrinku.

Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od najlepših i najvažniji­h turnira. Tad još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na Pjetranđel­iju, što je verovatno najlepši teren, jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Sećam se i drugih mečeva sa zadovoljst­vom, posebno protiv Federera i Nadala, protivnika koji su me pratili celog života.

Upitan da li je još gladan titula, Đoković je poručio:

- Ne znam koliko ću još biti gladan, ali vam garantujem da je zasad to još prisutno kod mene. I mnogo me motiviše.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia