Alo!

DIREKTOR I RAZREDNI MOĆI ĆE DA PRETRESAJU TORBE UČENIKA

-

Osnovna škola „Drinka Pavlović“odlučila je da sama uvede dodatne mere bezbednost­i osim onih koje je uvela država nakon tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“kada je Kosta K. (13) ubio osmoro svojih drugara i čuvara.

Naime, Savet roditelja usaglasilo se zajedno sa školom oko 12 mera kojima bi se školskom osoblju dala dodatna ovlašćenja kako bi se povećala bezbednost dece. Ivan Ristić, predsednik Saveta roditelja, rekao je da su roditelji jednoglasn­o bili za ove mere jer u školi postoje problemi s pojedinom decom i pre tragedije koja se desila. Kako je istakao, mere će važiti do kraja školske godine a, između ostalog, roditelji će dati razrednim starešinam­a, direktoru i njegovom pomoćniku saglasnost kojom će smeti da pretresu torbe učenika ukoliko posumnjaju da kod sebe imaju nešto što je nedozvolje­no. Takođe, pooštren je i ulazi i izlaz iz školske zgrade, zadržavanj­e u školskom dvorištu van odmora odnosno nastave, ali je povećan i broj nastavnog osoblja koje će dežurati po spratovima škole. Jedna od najvećih briga roditelja su problemati­čna i agresivna deca. Tako je, prema rečima Ristića, jedan dečak veoma agresivan, postoje i tuče devojčica, a imaju i dete koje je žrtva vršnjačkog nasilja.

Savet je zaključio da se policajac nalazi u školi samo do 16 časova i da će zatražiti da se uvede i jedan koji će biti do kraja nastave odnosno večernjih časova.

- Jako je važno da policajac bude tu. Oni sada pretresaju decu koja imaju dosije. Juče smo saznali da je jedan dečak poneo baklju i policija ga je sprečila da je unese u školu - ističe Ristić.

Predsednik Saveta Roditelja kaže da ima nekoliko odeljenja u kojima ima dece koja su problemati­čna. On kaže da je simptomati­čno to što u starijim razredima probleme prave deca koja su to radila „od prvog osnovne“.

- Obično problemi počnu već u prvom, a to su ista deca koja i kasnije prave haos. Retko kad se dešava da neko počne da pravi probleme u petom, šestom razredu. Ali ćemo pokušati sve to da rešimo i pristupimo svakom odeljenju - zaključio je Ristić.

 ?? ?? Roditelji će dati saglasnost kojom će smeti da pretresu torbe učenika
Roditelji će dati saglasnost kojom će smeti da pretresu torbe učenika
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia