Alo!

MRZITELJI SE SAMI PREPOZNALI!

Kako kažu iz Crkve, prva je to uradila poverenica Brankica Janković, a za njom i eksminista­rka Zorana Mihajlović, kao i antirežims­ki mediji

-

Patrijarh Porfirije i SPC žestoko su reagovali na brutalnu kampanju koja se poslednjih dana vodi protiv Crkve.

Kako je Alo! već pisao, politička pozadina je očigledna s obzirom na to da je najveći udar na patrijarha pokrenut onog trenutka kad je pozvao da se prestane s veštačkim pravljenje­m podela i svađa unutar srpskog naroda u jednim od najtežih trenutaka za našu zemlju, koja još leči rane posle dve tragedije i uz to trpi strašne pritiske po pitanju Kosova.

Srpska pravoslavn­a crkva saopštila je da je patrijarh srpski Porfirije, u razgovoru sa sveštenici­ma i vernicima tokom prazničnog ručka na dan Svetog Vasilija Ostroškog, oštro i sa gorčinom govorio o kampanji koju protiv SPC, kako se navodi, „vode pojedini državni funkcioner­i i tzv. antirežims­ki mediji“.

- Razlog tome je što je u Vaskršnjoj poslanici, između ostalog, ukazano na protivusta­vne odredbe Zakona o rodnoj ravnopravn­osti, kojima se vrši nasilje nad srpskim jezikom, u narodni život implementi­ra naopaka rodna (gender) ideologija, sve pod plaštom tobožnje brige, a zapravo svesne i potpune zloupotreb­e velike ugroženost­i žena u srpskom, i ne samo srpskom društvu - navodi se u saopštenju SPC.

Patrijarh, dodaje se, „naravno, nije naveo ničije ime, ali su kontekst, imenice i pridevi učinili da se akteri sami prepoznaju i jave“.

Iz SPC poručuju da se „prva prepoznala gospođa Brankica Janković“, a odmah za njom i „gospođa Zorana Mihajlović, te nakon njih još nekoliko dama, ali i uvažene gospode, koji su se prepoznali u patrijarho­vim kvalifikac­ijama”.

Svi oni, poručuju iz SPC, znaju dobro da Zakon o rodnoj ravnopravn­osti nema veze sa brigom za žene, sa odbranom žena od nasilja niti sa bilo kakvim realnim pravima i potrebama žena, najbeskrup­uloznije menjaju teze, tvrdeći da patrijarh govori o svim ženama, pokazujući netrpeljiv­ost prema njima.

Svesno, međutim, za

nemaruju činjenicu da je patrijarh govorio u jednini i mislio na jednog državnog funkcioner­a.

- Sasvim slučajno je taj funkcioner funkcioner­ka, osoba ženskog pola. Nema sumnje da bi patrijarh isto govorio i da se kojim slučajem radi o funkcioner­u, odnosno muškarcu.

Opšte je poznata i lako proverljiv­a činjenica da patrijarh i Crkva, u kojoj je inače aktivno i delatno mnogo više žena nego muškaraca, u pogledu konkretne brige i pomoći ženama učine dnevno onoliko koliko pomenuti nisu uradili u svojoj celokupnoj i dobro sponzorisa­noj funkcioner­skoj karijeri - navodi SPC.

A da su napadi apsolutno političke prirode, pokazuje i to što je jedna od najvećih promoterki blokada Srbije i protesta izvesna Iva, koja sa društvenih mreža konstantno poziva na bunt i haos, za najomiljen­ijeg srpskog patrijarha, Pavla, baš u ovom trenutku napisala da je bio „dirigent ratnih zločinaca i zločina“. To je poručila uz sliku oskrnavlje­nog murala patrijarha Pavla na kom je ispod reči „Budimo ljudi“dopisano „a ne Gojko“(svetovno ime patrijarha Pavla).

Prethodno su promoteri blokade Gazele i državnih institucij­a sramno optužili SPC da je kreirala atmosferu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, kao i da je sarađivala sa mafijom iz zemunskog klana.

Promoterka blokada Srbije u momentima kada traju brutalni napadi na SPC za patrijarha Pavla napisala da je bio dirigent ratnih zločinaca i zločina

 ?? ?? PISE: ANA ILIĆ
Udarili na Crkvu: Brankica Janković, Zorana Mihajlović i Dragan Šolak
PISE: ANA ILIĆ Udarili na Crkvu: Brankica Janković, Zorana Mihajlović i Dragan Šolak
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia