Alo!

KURTI UHAPSIO BOŽURE I KADIFE!

Njegova policija oduzela je 1.245 saksija cveća i drugog ukrasnog bilja zbog sumnje da potiču iz centralne Srbije

- PIŠE: M.J.

Premijer privremeni­h prištinski­h institucij­a Aljbin Kurti pre nekoliko dana udario je i na cveće jer mu se nije dopalo njegovo poreklo! Naime, njegova policija oduzela je 1.245 saksija cveća i drugog ukrasnog bilja zbog sumnje da potiču iz centralne Srbije.

Kako Alo! saznaje, kosovski policajci na putu Kosovska Kamenica - Gnjilane zaustavili su kombi u kojem su pronađeni božuri, kadife, petunije, ruže... Unezvereni policajci, kao da su ugledali tonu droge a ne cveće, odmah su pozvali pojačanje i pripadnike prištinske carine. Kombi je poslat na detaljan pregled, a cveće je oduzeto.

Ovo možda i najbolje pokazuje kolika je mržnja Aljbina Kurtija i njegovih privremeni­h vlasti prema svima i svemu što ima bilo kakve veze sa Srbima. Iako uopšte nije dokazano da cveće potiče iz centralne Srbije, a sve i da jeste, to nije razlog za njegovo oduzimanje, biljke su poslate na carinski terminal gde će uvenuti.

Tzv. kosovska policija svojim saopštenje­m pokušala je da opravda sramni postupak svojih pripadnika, tvrdeći da vozač kombija marke „mercedes“

za cveće nije imao potrebnu dokumentac­iju.

- Operativna jedinica Istok je, nakon dobijanja informacij­a sa terena o sumnjivim kretanjima u pogranično­m pojasu, preduzela neophodne operativno-taktičke mere i provere na putevima graničnog pojasa. Provere su izvršene i na sporednim i regionalni­m putevima na području Kamenice i Gnjilana. U večernjim satima na magistraln­om putu zaustavlje­no je kombi vozilo marke „mercedes“lokalnih registarsk­ih oznaka. Prilikom pregleda, u kombiju je pronađeno ukrasno cveće različitih vrsta, 93 paketa - navela je policija.

Dalje se dodaje da je u tim paketima bilo 1.245 saksija sa cvećem.

- Za biljke nije postojao propratni dokument o poreklu i sadržaju, zbog čega se sumnja se da je cveće ilegalno uvezeno iz Srbije - navode iz tzv. kosovske policije.

Kako Alo! saznaje, policija će nastaviti istragu, a o svemu i svim daljim merama inspektora­t će se konsultova­ti sa prištinski­m tužilaštvo­m.

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KIM Zoran Anđelković rekao je da Priština sprovodi razne akcije kako bi se ubrzao proces proterivan­ja Srba.

- Setimo se desetine upada u crkvene objekte, ranjavanje srpskih dečaka na Badnji dan, pa maltretira­nje sa tablicama, oduzimanje zemljišta, ranjavanje Jovanovića kod Zubinog Potoka. Sve su to akcije koje treba da isprovocir­aju Srbe da dođe do sukoba, pa da ih proteraju, ili da ih nateraju da sami odu - kazao je Anđelković.

Priština sprovodi razne akcije kako bi se ubrzao proces proterivan­ja Srba ZORAN ANĐELKOVIĆ

 ?? ?? Unezvereni policajci, kao da su ugledali tonu droge a ne cveće, odmah su pozvali pojačanje i pripadnike prištinske carine
Unezvereni policajci, kao da su ugledali tonu droge a ne cveće, odmah su pozvali pojačanje i pripadnike prištinske carine
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia