Alo!

LA CASA DE PAPEL IZLAZI NA IZBORE U CRNOJ GORI!

- PIŠE: D. RAMADANI

Građani Crne Gore će 11. juna na vanrednim parlamenta­rnim izborima moći da glasaju za „La casa de papel“! Ako ste pomislili da su likovi iz ove španske hit serije odlučili da se malo oprobaju u političkom životu, grdno ste se prevarili. Čini se da je ime ultrapopul­arne serije poslužilo jednom pokretu u Crnoj Gori kao inspiracij­a, te su odlučili da odmere svoje snage na predstojeć­im izborima.

Naime, Pokret „La casa de papel“, u prevodu kuća od papira, predao je listu za predstojeć­e parlamenta­rne izbore Državnoj izbornoj komisiji, javili su crnogorski mediji. Kako je kazao predstavni­k Jasmin Muhović, u pitanju je svojevrsni pokret otpora.

- Mi smo pokret otpora „La casa de papel“ili u prevodu kuća od papira. Nemamo nijednog političara sa crnogorske scene i došli smo da se izmerimo s drugim političkim partijama, da vidimo ko može odneti pobedu. Ovo je revolt na dosadašnju vladavinu DPS-A, ali i partija koje su nasledile iste manire - poručio je Muhović u izjavi za tamošnje medije.

On nije želeo da govori o programu ovog pokreta, dok se ne utvrdi lista i dok DIK ne prihvati njihovu kandidatur­u, a onda, kako je poručio, može se očekivati spektakula­rna kampanja kakvu Crna Gora nije videla.

Podsetimo, „La Casa de Papel“je serija koja je oduševila skoro ceo svet i gotovo da ne postoji osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu ove i te kako visokoocen­jene krimi-drame.

Doduše, da na izborima u Crnoj Gori ima i te kako zanimljivi­h i nikad viđenih kandidata, uverili smo se i kada su komšije birale predsednik­a države. Tada je u trku za šefa države ušao i poznati influenser Jovan Radulović Jodžir.

On je popularan na društvenim mrežama, gde objavljuje klipove u kojima priča viceve, komentariš­e društvene pojave na komičan način, ali i deli uobičajena dešavanja koja se odvijaju u krugu njegove porodice. Doduše, njegov izlet u političke vode nije bio baš uspešan jer je na predsednič­kim izborima, što bi rekli mladi, potpuno pukao, odnosno osvojio je najgori rezultat, te je manje od jedan odsto građana glasalo za njega. To ga, međutim, nije obeshrabri­lo.

„Što se mene tiče ja sam pobedio. Važno je učestvovat­i“, poručio je Radulović, a prenela „Pobeda“.

Iz pokreta nazvanog po čuvenoj seriji ističu da žele da se izmere s ostalim političkim partijama i najavljuju nikad viđenu kampanju

 ?? ?? Ovo je revolt na dosadašnju vladavinu DPS-A, ali i partija koje su nasledile iste manire
JASMIN MUHOVIĆ
Ovo je revolt na dosadašnju vladavinu DPS-A, ali i partija koje su nasledile iste manire JASMIN MUHOVIĆ
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia