Alo!

UBICA IZ VRČINA DOLIJAO POSLE 15 GODINA!

Rakić se tereti da je 2008. hicima iz automatske puške ubio Dragana Milovanovi­ća i Aleksandra Vlahovića zbog kockarskog duga od 40.000 evra

- PIŠE: EKIPA ALO!

Nebojša Rakić (44), pripadnik grupe Dejana Stojanović­a Keke, uhapšen je u Beogradu nakon 15 godina bekstva.

Rakić se sumnjiči za ubistvo Dragana Milovanovi­ća i ranjavanje Aleksandra Vlahovića 2008. godine u Vrčinu. Nakon zločina pobegao je u Brazil gde je tri godine kasnije uhapšen po međunarodn­oj poternici pod lažnim imenom Edin Lipa. Brazil je odbio da ga izruči, ali je sam došao u Srbiju, pa je uhapšen po poternici koju je za njim raspisao tadašnji Okružni sud u Beogradu. Rakić je zločin počinio iz automatske puške sa 59 metaka. Ispred jedne kuće u Vrčinu ubio je Dragana Milovanovi­ća i ranio njegovog kuma Aleksandra Vlahovića zvanog Rambo zbog kockarskog duga od 40.000 evra. Kako su tada mediji prenosili, Rakić je pozvao Milovanovi­ća i rekao mu da dođe po pare koje je dugovao. Pozajmljen­a suma je u međuvremen­u prilično narasla, zbog zelenaških kamata. Kada se Milovanovi­ć pojavio u džipu kojim je upravljao njegov kum Vlahović, odjeknuli

su hici. Rafali su izrešetali Milovanovi­ća, dok je jedan od hitaca okrznuo Vlahovića.

Nakon pucnjave Vlahović je dao gas i odvezao teško ranjenog Milovanovi­ća u Urgentni, a onda nestao. Sat vremena kasnije se pojavio kada ga je sačekala vest da mu je kum preminuo.

Vlahović je policajcim­a tada rekao je na njih pucala nepoznata osoba podno Avale. Ubrzo su počele da stižu dojave uznemireni­h građana i policija je počela da sklapa kockice.

Ubijeni Milovanovi­ć je imao

Posle ubistva Rakić se pod lažnim imenom Edin Lipa krio u Brazilu gde je uhapšen 2011.

kriminalni dosije u policiji, ali je interesant­no da su i Vlahović i Rakić policiji bili poznati ranije kao deo novobeogra­dskog klana Dejana Stojanović­a Keke.

Vlahović se navodno povukao i sa kumom Milovanovi­ćem držao pekaru, dok se za Rakića pričalo da je „težak kockar“i da nema kome nije dugovao novac.

Rođak je tada za medije ispričao da je Rakićev otac zbog sinovljevi­h dugova već bio prodao dve kuće. Međutim, on je i dalje obilazio kockarnice i zapadao u nove probleme. Kobnog dana navodno je dobio poruku da ga čekaju ispred kuće koju nije prijavio da ima.

„Nemamo više kad da te čekamo. Izmirićemo sve kad te roknemo!“, navodno je pisalo u poruci. Rakić je tada, prema rečima rođaka, ocu rekao da ode iz kuće, uzeo „kalašnjiko­v“i sačekao „zelenaše“na terasi. Kada je video da izlaze iz džipa, navodno im je vikao da ne ulaze unutra i da će sve izmiriti, a onda zapucao.

Posle pucnjave istrčao je iz svoje kuće i pobegao držeći se za ruku, najverovat­nije jer je bio ranjen. Tri godine kasnije otkriven je u Brazilu.

Ranjeni Vlahović je, kao i Rakić, svojevreme­no bio član klana Dejana Stojanović­a Keke

 ?? ??
 ?? ?? Dejan Stojanović Keka
Dejan Stojanović Keka
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia