Alo!

SINANOV SIN UMRO U ZATVORU majka i sestra tvrde da je ubijen?

Osuđeno lice se nije probudilo. Telo će biti upućeno na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, rekli su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

- PIŠE: VESNA ĐORĐEVIĆ

Rašid Sakić, sin pokojnog pevača Sinana Sakića, preminuo je juče, u 46.godini života, u KPZ Sremska Mitrovica. Uzrok smrti još uvek nije poznat. Rašid, koji je bio poznat po burnom životu i skandalima koje je pravio svojoj porodici, kako tvrde iz policije, umro je u snu.

- Osuđeno lice R. S. se nije probudilo jutros iz sna. Obavešteni su policija, tužilaštvo i sud. Telo će biti upućeno na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad rekli su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Rašid je u ovoj kaznenoj institucij­i izdržavao kaznu zatvora od tri godine za razbojništ­vo.

Kako smo saznali od izvora bliskih porodici, neutešna majka Velida plače i ne može da dođe sebi, a uzrok iznenadne smrti još uvek se utvrđuje.

Rašid Sakić je sin iz prvog braka pevača Sinana Sakića, a medijima je bio poznat zbog problemati­čnog ponašanja. Nije bio u dobrim odnosima s porodicom Sakić, ali situacija je kulminiral­a nakon smrti pevača.

Poslednji sukobi su izbijali zbog spora oko nasledstva, zbog čega je Sabina Sakić, druga žena pokojnog pevača, svojevreme­no sumnjala da je Rašid podmetnuo požar u porodičnoj kući pokojnog oca u Loznici.

Ranije je protiv njega Sinanova supruga Sabina podnosila krivične prijave zbog pretećih poruka, a sve do njegove smrti nisu izgladili odnose.

Rašid je više puta bio tema brojnih skandala zbog kriminalni­h poslova i tužbi koje je podnosila porodica. Bio je višestruki zatvorski povratnik zbog ubistava i silovanja.

Podsećanja radi, ćerka pokojnog pevača iz drugog braka Đulkica nedvosmisl­eno je optužila brata Rašida za paljenje kuće u Loznici nakon Sinanove smrti, koju je pevač prepisao njoj.

- Pretio je da će napraviti ovako nešto i, evo, osvetio mi se, ako se to tako može reći. On je dobio priliku da bude sa svojim ocem, da se oduži za sve što mu je uradio, a nijednom se nije udostojio da ga poseti u bolnici i pita ga kako je. Ovim je dokazao da nije njegov, od njegove duše, može samo da se zove Sinanovim sinom - izjavila je tada Đulkica, pa dodala:

- Sinan je bio čovek satkan od emocija, nije mrava zgazio, a Rašid je zgazio svog oca. Zapalio je svoju očevinu - izjavila je kada je Rašid bio u bekstvu, te dodala da su njena majka Sabina i ona protiv njega podnele krivičnu prijavu za pretnje nasiljem.

- Majci je pretio da će joj počupati svu kosu s glave - rekla je tada. Sada, kada su joj javili da Rašid više živ, iznela je sumnju u to na koji je način preminuo.

- Čula sam da je ubijen, ali dok mi zvanično ne jave, ne mogu sto posto da tvrdim. Čekam izveštaj iz policije i obdukcioni nalaz o detaljima njegove smrti - izjavila je kratko Đulkica Sakić.

Sumnju je izrazila i prva Sinanova supruga, a Rašidova majka Velida.

- Ili je otrovan ili se nešto drugo desilo, ne znam... Sumnjam, a ne znam šta da vam kažem. Osećala sam da će se nešto desiti. Oduvek je imao probleme, uvek sam razmišljal­a da će ga neko ubiti. Nisam dobro zdravstven­o i ne znam kako ću sa bolom. Ne znam ni gde će sahrana biti. On ima sina u Loznici i ženu. Šta će sad da bude, ne znam - ponavljala je neutešna majka.

 ?? ?? Sestra Đulkica Sakić sa bratom Rašidom na sahrani njihovog oca Sinana
Sestra Đulkica Sakić sa bratom Rašidom na sahrani njihovog oca Sinana
 ?? ?? Prva pevačeva supruga, Rašidova majka Velida
Prva pevačeva supruga, Rašidova majka Velida
 ?? ?? Sinan Sakić
Sinan Sakić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia