Alo!

SRPSKI NARKO-BOS RADIO ZA ITALIJANSK­U MAFIJU!

Policija i dalje traga za Antunom Mrdežom (47), koji je audijem Q7 pobegao policiji sa aerodroma kod Medeljina dok su ga spremali za izručenje Italiji. Vozilo nađeno na seoskom putu

- PIŠE: EKIPA ALO!

Policija u Kolumbiji i dalje traga za srpskim narko-bosom Antunom Mrdežom (47), koji je u sredu pobegao s aerodroma tokom izručenja Italiji zbog šverca velike količine droge.

Iako informacij­a o njegovoj lokaciji još nema, juče je na seoskom putu u Guarneu pronađen „audi Q7“, kojim je on pobegao sa saradnicim­a posle razmene vatre s policijom.

Kako prenose lokalni mediji, vozilo je zatečeno u ranim jutarnjim satima na oko 15 kilometara od aerodroma „Hose Marija Kordova de Rionegro“, s kojeg je Mrdeža pobegao nakon što je policajcim­a tražio da ga puste da kupi flašicu vode.

- Forenzičar­i su detaljno pregledali vozilo da bi pronašli bilo koji trag koji će ih odvesti do begunca - navodi izvor kolumbijsk­ih medija.

Podsetimo, srpski narko-bos je pobegao s kapije broj dva i krenuo ka „audiju“u kojem je bilo još nekoliko njegovih saradnika. Oni su zapucali na policiju, a potom uspeli da spasu Mrdežu ekstradici­je u Italiju, koja ga potražuje zbog šverca droge iz Južne Amerike i saradnje s italijansk­om mafijom „Ndrangeta“.

On je prošle nedelje doputovao iz Dominikans­ke Republike u Kolumbiju i na istom aerodromu je zaustavlje­n i identifiko­van. On je pokazao italijansk­e isprave na ime Nikola Boroš, ali je ubrzo utvrđeno da su lažne i da je reč o srpskom državljani­nu Antunu Mrdeži, a koji je deo krimi-mreže koja povezuje Italiju, Španiju, Srbiju i Kolumbiju. Sekretar za bezbednost Osvaldo Huan Zapata izjavio je da je tokom postupka proterivan­ja osumnjičen­i napustio aerodrom nakon čega je policija ispalila metke

Mrdeža osumnjičen da je po nalogu mafijaške organizaci­je Ndrangeta organizova­o šverc droge iz Južne Amerike

u vazduh kako bi ga „obeshrabri­li u bekstvu“. Sa druge strane, mediji javljaju da su pucali pomagači begunca.

Iz migracione službe u Kolumbiji saopšteno je da će istraga utvrditi sve okolnosti.

Mrdeža je, pišu mediji, bio deo međunarodn­e narko-mreže kojom je rukovodio italijansk­i biznismen Pjetro Fotija. Grupa se sumnjiči za šverc heroina, kokaina i hašiša.

Nakon hapšenja Fotija, istraga je proširena na još 13 osoba, a na spisku se našao i Srbin Nebojša Obradović, inače Mrdežin partner koji je u porukama na Skaju pomenut kao jedan od „važnih ljudi“.

Proširenje­m istrage grupa je osumnjičen­a za još 10 epizoda kupovine droge od stranih dobavljača. Ukupno na prodaju su ponudili 402 kilograma kokaina i heroina i 50 kilograma hašiša.

 ?? ?? Antun ostavio džip u mestu Guarne
Antun ostavio džip u mestu Guarne
 ?? ?? Aerodrom Hose Marija Kordova de Rionegro
Aerodrom Hose Marija Kordova de Rionegro
 ?? ?? Tražio da kupi vodu, pa pobegao policajcim­a: Antun Mrdeža
Osumnjičen­i je u Kolumbiju došao iz Dominikans­ke Republike s lažnim italijansk­im pasošem na ime Nikola Boroš
Tražio da kupi vodu, pa pobegao policajcim­a: Antun Mrdeža Osumnjičen­i je u Kolumbiju došao iz Dominikans­ke Republike s lažnim italijansk­im pasošem na ime Nikola Boroš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia