Alo!

DŽONIĆU PROPAO PLAN DA SE IZVUČE NA LUDILO

››› Završen dokazni postupak za ubistvo Đokića

-

U Višem sudu u Nišu juče je završen dokazni postupak na suđenju Goranu Džoniću, optuženom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra

2021. godine. Ispitani su svedok koji je učestvovao u pravljenju navoja za oružje kojim je počinjen zločin, neuropsihi­jatar i balističar, nakon čega je sudija zakazao izlaganje završnih reči za 6. jun.

Džonić je i na ovom ročištu negirao krivicu i žalio se na loše zdravlje. Dok je veštak Nacionalno­g centra za kriminalis­tičku forenziku Dragan Savić objašnjava­o da su sva četiri projektila ispaljena iz pištolja marke „bereta“koji je na suđenju priložen kao dokaz, Džonić je zatražio reč od sudije.

- Ne mogu više da ga slušam, ja nisam ubica, ja nisam nikoga ubio - vikao je on. Tokom suđenja Džonić se žalio da je lošeg zdravlja i da sve slabije vidi, zbog čega je njegova advokatica zatražila dopunske preglede kako bi bilo utvrđeno da li je sposoban da prati suđenje.

Doktorka Marija Panić, predstavni­ca komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu rekla je na to da bi oni bili obavešteni da se psihičko stanje okrivljeno­g znatno pogoršalo. Na pitanje advokatice da li dijabetes od kojeg Džonić boluje može da utiče na njegovo psihičko stanje, ona je odgovorila odrično.

- On je bio kod nas na pregledu 12 dana. Za to vreme je sa lekarima bio saradljiv i pristojan, ali smo imali zapažanja ostalih zaposlenih da je imao izvesne agresivne tendencije prema njima izjavila je Panić.

Svedok Goran Arizanović potvrdio je u svom iskazu da je Džonić pre zločina od njega tražio alat za narezivanj­e navoja, a potom i da mu nareže metalnu cev.

- On je probao da sam to uradi, a nakon što je navoj ispao kriv, došao je da mu to popravim - kazao je Arizanović i naveo da bi ta metalna cev mogla da bude ona koja se nalazi na oduzetoj „bereti“.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia