Alo!

SRBIJA JE ISKREN PRIJATELJ CRNE GORE

Svečanosti u Podgorici je prisustvov­alo više od 200 zvanica među kojima su šefovi država zemalja Zapadnog Balkana

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je dolaskom u Podgoricu na polaganje zakletve novog predsednik­a Jakova Milatovića želeo da ukaže poštovanje narodu i građanima Crne Gore. - Želeli smo kao Republika

Srbija da ukažemo poštovanje narodu i građanima Crne Gore i prisustvov­ao sam polaganju zakletve i inauguraln­om govoru. Želim Crnoj Gori sve najbolje u budućnosti, i njenom narodu takođe. U Srbiji će uvek imati iskrenog prijatelja i partnera i to je sve - rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje o utiscima susreta sa Milatoviće­m rekao je da je već više puta razgovarao sa njim. - Razgovarao sam i jutros i već više puta telefonom s novim predsednik­om Crne Gore Jakovom Milatoviće­m - rekao je Vučić.

Inače, u Skupštini Crne Gore u Podgorici nešto iza podneva počela je svečana sednica na kojoj je izabrani predsednik Jakov Milatović preuzeo dužnost šefa crnogorske države.

Sednicu je otvorila predsednic­a Skupštine Danijela Đurović, koja je Milatovića sa suprugom sačekala ispred zgrade parlamenta.

Svečanosti je prisustvov­alo više od 200 zvanica među kojima su šefovi država zemalja Zapadnog Balkana - Srbije Aleksandar Vučić, članovi Predsedniš­tva

BIH Željka Cvijanović i Željko Komšić, Hrvatske Zoran Milanović, Albanije Bajram

Begaj, premijer Bugarske Galab Donev, predsednic­a privremeni­h prištinski­h institucij­a Vjosa Osmani, kao i veliki broj nerezident­nih ambasadora i specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar.

Tu su bili i evropski zvaničnici Oliver Ropke, predsednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Evropske komisije, kao i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič i izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin.

Ceremoniji su prisustvov­ali i mnogi domaći političari, kao i dosadašnji predsednik Crne Gore i budući počasni predsednik

Milo Đukanović, nekadašnji predsednik Filip Vujanović i nekadašnji premijer Igor Lukšić.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia