Alo!

SREĆA SE VRATILA NA NJENO LICE

- Darija Kisić Kupatilo u kom je živela devojčica

Osmogodišn­ja devojčica sa Zvezdare koju je otac držao zatočenu u stanu dobrog je zdravstven­og stanja, ali je i dalje u Dečjoj klinici u Tiršovoj, rekla je ministarka za brigu o porodici i demografij­u Darija Kisić i dodala da je pokrenut postupak kod nadležnih za lišavanje prava oba roditelja.

- Osmeh se vratio na njeno lice, ona je još uvek smeštena u Tiršovoj i fizički napreduje svakog dana. Biće potreban duži vremenski period i psihološka podrška za oporavak. Imamo plan za njen oporavak - rekla je Kisićeva u Skupštini Srbije. - Ne kažem da nema propusta, da nema pojedinaca koji nisu radili svoj posao kako treba i oni i te kako treba da snose posledice svojih postupaka. Činjenica je da je u ovom konkretnom slučaju Centar za socijalni rad napravio takvu vrstu procene gde se apsolutno vidi da je saglasan sa mišljenjem da roditeljim­a treba oduzeti roditeljsk­o pravo - rekla je Darija Kisić.

Kako je Alo! pisao 3. maja, devojčica je stavljena pod starateljs­tvo Centra za socijalni rad i polako se opravlja.

Kako je rečeno našem listu, osmogodišn­ja devojčica je u bolnicu primljena u teškom stanju, imala je desetak kilograma, a veliki problem u njenom oporavku bile su noćne more.

Osmogodišn­ja devojčica je pronađena u stanu u Mirijevu 27. marta u kojem je bila zatočena više godina. Policija je devojčicu našla u veoma teškom stanju, a hitna pomoć ju je zbrinula u nadležnu institucij­u. Dete je bilo vidno zapušteno i izgladnelo, a od potresnog prizora rasplakali su se i medicinski radnici. Njen otac Uroš Pašajlić je uhapšen dan kasnije, nakon potrage, zbog sumnje da je ćerku držao zatočenu u stanu i da je vršio nasilje nad partnerkom.

TELO ĆE SE OPORAVITI, ALI JE BITAN OPORAVAK DUŠE. NE SMEMO DA ZANEMARIMO DUHOVNI ASPEKT LIČNOSTI DR DANICA GRUJIČIĆ

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia