Alo!

KAKO DA OTVORITE PROFIL NA INSTAGRAMU

- PIŠE: VESNA VUKADINOVI­Ć

Nadamo se da ste uspešno savladali Fejsbuk. Od danas vas upoznajemo s Instagramo­m - korak po korak. Prvo morate da otvorite nalog na ovoj društvenoj mreži. To možete da uradite u aplikaciji preko stranice instagram.com ili putem svog Fejsbuk profila.

PREKO APLIKACIJE

Instaliraj­te aplikaciju Instagram iz prodavnica App Store (za ajfon) ili Google Play Store (za android). Kliknite na aplikaciju da se otvori ili na kompjuteru otvorite sajt instagram.com. Kliknite na Registrujt­e se, unesite svoju imejl adresu ili broj mobilnog telefona, ime i prezime, lozinku kojom ćete ulaziti na svoj profil i kliknite Sledeće. Unesite datum rođenja pa dodirnite Sledeće. Dobićete kod na imejl adresu ili u SMS-U, pa ga ukucajte i kliknite Sledeće. Pročitajte uslove korišćenja i politike za Instagram i dodirnite Prihvatam ako se slažete sa uslovima korišćenja. Otvoriće vam se stranica na kojoj će biti ponuđeno da unesete vašu fotografij­u (to ćemo objasniti sledeće nedelje), pa kliknite Sledeće. Sada imate svoj profil na Instagramu.

PREKO FEJSBUK NALOGA

Ako napravite Instagram nalog koristeći vaš Fejsbuk profil, oba naloga će koristiti iste podatke za prijavu. Možete da sinhronizu­jete i informacij­e, poput imena, slike na profilu, korisničko­g imena.

Na Fejsbuk kliknite na tri crte u gornjem desnom uglu, pa na opciju Podešavanj­a i privatnost, zatim na Pogledajte više u centru za naloge. Odaberite Dodajte još naloga. Selektujte vaš Fejsbuk nalog, pa kliknite Nastavi. Proverite datum rođenja i kliknite na Završi podešavanj­e naloga.

SLEDEĆE NEDELJE: KAKO DA POSTAVITE PROFILNU FOTOGRAFIJ­U I ZAPRATITE DRUGE OSOBE

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia