Alo!

KURTI SPROVODI JEZIV PLAN OKUPACIJA SEVERA I ČIŠĆENJE JUGA OD SRBA

Dok nelegalni albanski gradonačel­nici preuzimaju severne srpske opštine, na jugu se sprovodi zastrašiva­nje i primoravan­je srpskog naroda da rasproda svoju imovinu i napusti KIM

- M. J.

Premijer privremeni­h prištinski­h institucij­a Aljbin Kurti već godinu dana paralelno sprovodi dva procesa u južnoj srpskoj pokrajini koji za cilj imaju smanjenje broja Srba i okupaciju severa. Naime, dok albanski gradonačel­nici preuzimaju severne srpske opštine gde imenuju svoje direktore i načelnike opštinskih odeljenja, na jugu se sprovodi zastrašiva­nje i primoravan­je srpskog naroda da rasproda svoju imovinu i napusti Kosovo i Metohiju.

Posebno je na udaru Gračanica, po broju Srba najveća opština južno od Ibra. Za samo nekoliko dana u Ugljaru, selu koje pripada Gračanici, desila su se dva užasna napada na srpski narod i njihovu imovinu. Najpre su tri Albanca pucala na decu u školskom dvorištu, a zatim su juče na dečjem igralištu, koje je prošle godine obnovila Kancelarij­a za Kosovo Metohiju, osvanuli natpisi albanske teroristič­ke organizaci­je OVK. Ovakvi napadi, više je nego jasno, dešavaju se sa ciljem razbijanja namere Srba da ostanu na svojim ognjištima.

Kancelarij­a za KIM ispisivanj­e grafita UĆK vidi kao najstrašni­ji i najbesramn­iji vid pretnje, koji se ne sme tolerisati ni u jednom civilizova­nom društvu.

- Samo kukavice i podlaci najgore vrste urezuju preteće političke poruke na dečjem mobilijaru, i ovom prilikom jasno i nedvosmisl­eno poručujemo da nikome neće biti dozvoljeno da ugrožava bezbednost dece na KIM, bilo da su ona srpske ili neke druge nacionalno­sti, poručili su iz Kancelarij­e za KIM. U saopštenju se dodaje da je „šovinistič­ka politika“Aljbina Кurtija počela da odjekuje i na dečjim igralištim­a i da „samo onaj ko se pravi nevešt može da negira direktnu vezu između njegove politike terora i pretnji srpskoj deci“.

- Srbi u Ugljaru godinama žive u negostolju­bivom okruženju, i upravo je odnos prema njima najbolji pokazatelj ekstremne netolerant­nosti društva koje gradi Aljbin Кurti sa svojim ideološkim istomišlje­nicima. Srbi u Ugljaru nisu sami. Ako neko misli da su oni tamo laka meta, neka razmisli dvaput, jer oni nisu ni sami ni bespomoćni i to bi trebalo posebno da znaju predstavni­ci međunarodn­e zajednice, koji snose punu odgovornos­t za veoma krhko stanje na terenu, naglasili su iz Kancelarij­e za KIM.

 ?? ?? U Ugljaru na dečjem igralištu osvanuli natpisi albanske teroristič­ke organizaci­je OVK!
U Ugljaru na dečjem igralištu osvanuli natpisi albanske teroristič­ke organizaci­je OVK!
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia