Alo!

Pobeda Radnika

- FUTSAL

- Grupa mostarskih huligana je prekinula drugi meč finala plej-ofa za futsal prvaka Bosne i Hercegovin­e napadom na goste iz Bijeljine zbog - ćirilice!? Maskirani „navijači“su upali u dvoranu pred kraj susreta Mostar - Radnik i palicama prebili predstavni­ke kluba iz Republike Srpske. Koristili su i suzavac, a sve to jer su gosti odbili njihovu naredbu da skinu sa sebe odeću na kojoj je bio ćirilični natpis.

„Grupa huligana je ušla u dvoranu s ciljem da izazove incident. Nažalost, to im je pošlo za rukom. Desetak njih je okružilo predstavni­ke našeg kluba s teleskopsk­im palicama i zahtevalo da skinu majice KMF Radnik na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi. Posle odbijanja da skinu majice, jedan od navijača, kako smo saznali, iz grupe ’red armi’, upotrebio je suzavac i poprskao predstavni­ke kluba, te počeo da ih udara palicama. Nekoliko policajaca i domaći gledaoci pokušali su da odbrane predstavni­ke Radnika, koji su posle nekoliko minuta uspeli da siđu na parket dvorane“, saopšteno je iz bijeljinsk­og kluba. Kako su naveli, dvojica su povređena, što potvrđuju i lekarski izveštaji, dok su ostali uspeli da prođu bez ozbiljniji­h povreda. „Žao nam je što su briljantna igra naših momaka i ostvarena pobeda,

Meč je bio prekinut u 37. minutu, a nastavljen je pošto se dvorana ispraznila. Radnik je pobedio 4:1 i izjednačio na

1-1 u finalnoj seriji (prvi izgubio kod kuće na penale 3:4, 5:5). Treći duel je na programu u subotu u Bijeljini (20.30), a igra se na tri dobijena. koja nam daje šansu da ostvarimo istorijski uspeh i zaigramo u Ligi šampiona, ostali u senci ovog nemilog događaja. Kako je moguće da grupa mladića uđe u dvoranu s palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo pre nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinsk­e sale“, poručili su iz Radnika i dodali:

„Bijeljina je grad sporta, grad mira i prijateljs­tva, i tako će i ostati. Nadamo se da će uprava Mostara, osim što nam je na zvaničnoj Fejsbuk stranici čestitala pobedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače i zaposlene smatramo iskrenim prijatelji­ma“. Iz mostarskog kluba još nisu uputili izvinjenje, a snimak utakmice je uklonjen s Jutjuba.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia