Alo!

DAN ZA ISTORIJU VUČIĆ OKUPIO VIŠE OD 200.000 LJUDI

Po početku veličanstv­enog sabora Srbija nade, predsednik je pozvao građane da minutom ćutanja odaju poštu žrtvama dva masakra. On je najavio da više neće biti na čelu SNS, kao i da za Vidovdan kreće u formiranje Pokreta za narod i državu

- PIŠE: EKIPA ALO!

Srbija je ujedinjena, a najbolji dokaz za to je što je, uprkos stravičnom nevremenu, sinoć održan najveći skup u istoriji naše zemlje. Veličanstv­en sabor „Srbija nade“počeo je intoniranj­em himne „Bože pravde“nešto posle 19 časova.

Više od 200.000 ljudi iz svih krajeva Srbije čak nekoliko sati pre početka veličanstv­enog skupa preplavilo je plato ispred Narodne skupštine, Pionirski park i sve okolne ulice kako bi pružili podršku predsednik­u Aleksandru Vučić i čuli planove za budućnost i dalji razvoj države.

Vučić je pozdravlje­n gromoglasn­im ovacijama svih prisutnih i povicima „Aco, Srbine“.

- Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli ispred Skupštine, i što vas kiša nije oterala. Sada ću da vas zamolim, dragi prijatelji, da svi spustite zastave i transparen­te. Pre bilo kakve reči mora da bude ćutanje. Za svu decu stradali u školi „Vladislav Ribnikar“, za čuvara Dragana, za decu iz Dubone i Malog Orašja - apelovao je predsednik na sve prisutne na početku.

U potpunoj tišini građani su odali poštu nastradali­ma.

Vučić je potom kazao da je 11 godina verno i odano služio Srbiji i najavio da više neće biti na čelu SNS kao i da za Vidovdan kreće u formiranje Pokreta za narod i državu.

- Možda čak i vernije i odanije nego što neki od vas znaju. Jedanaest godina sam i na čelu SNS-A. Divne stranke, stranke dobrih domaćina koji su promenili Srbiju. Zemlju u kojoj su penzije sa 200 evra skočile na 450 evra. Pobeđivali smo na svim izborima, i zato što nikada nisu imali politiku, i kako da na silu dođu na vlast. Ovo je poslednje veče da vam se obraćam kao predsednik SNS-A. Sutra će neko drugi preuzeti vašu i našu Srpsku naprednu stranku, čiji verni član ostajem. Već za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalazimo, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu, da bismo sačuvali zemlju u naredne dve ili tri odlučujuće godine. A to bez SNS-A kao stožera ne može rekao je on.

Obraćajući se nepregledn­oj masi Vučić je izjavio da je jasno gde je snaga i u kome je snaga, kada vidi sve ljude ispred sebe.

- Nisu auto-putevi mesto gde se problemi rešavaju. Ali ja pozivam i te političare na razgovor i dijalog. Moja vrata su od sutra otvorena za svakoga od njih. Da rešavamo probleme u institucij­ama. Mi njih ne mrzimo, čak ni

njih koji će ući u anale beščašća. Ogromna je želja da uradimo nešto. Pa kažu da imamo rijalitije. Evo, ukinuli smo rijalitije, ali neće oni na svojim televizija­ma. I onda vidite sve licemerje.

Sve vreme su imali jednu želju - kako da sruše mene i Vladu Srbije. Ništa njih nije interesova­lo,

ni deca niti Srbija, ni Kosovo i Metohija. Ja im poručujem jednu stvar - pozivam vas

na dijalog, ali prelaznih vlada neće biti, vlast će se birati na izborima - istakao je predsednik.

 ?? ?? Obraćajući se nepregledn­oj masi predsednik je izjavio da je jasno gde je snaga i u kome je snaga, kada vidi sve ljude ispred sebe
Obraćajući se nepregledn­oj masi predsednik je izjavio da je jasno gde je snaga i u kome je snaga, kada vidi sve ljude ispred sebe
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia