Alo!

ЈАВНИ ОГЛАС О СПРОВОЂЕЊУ ПОСТУПКА ОТУЂЕЊА ГРАЂЕВИНСК­ОГ ЗЕМЉИШТА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ ГРАДА НОВОГ САДА И ТО ГРАЂЕВИНСК­Е ПАРЦЕЛЕ БРОЈ 3541/90 K.O. КАЋ, У ПОВРШИНИ 1.626,00 m2, УЛИЦА ПАРТИЗАНСК­А У КАЋУ, НАМЕЊЕНЕ ЗА ПОСЛОВНИ ПРОСТОР И СКЛАДИШТА, ЈАВНИМ НАДМЕТАЊЕМ

-

На основу члана 7. Одлуке о отуђењу грађевинск­ог земљишта у јавној својини Града Новог Сада („Службени лист Града Новог Сада“бр. 11/15, 8/16, 74/16, 38/18, 45/18 и 31/19), Решењa о Програму отуђења грађевинск­ог земљишта за 2023. годину („Службени лист Града Новог Сада“бр. 3/2023 и 13/23), Решења Градског већа Града Новог Сада број 351-1/2023-219-II од 22.05.2023. године и Решења Градоначел­ника Града Новог Сада број 351-1/2023-168-II од 25.05.2023. године, Градска управа за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е у Новом Саду, објављује

ЛОКАЛИТЕТ: Улица Партизанск­а, Каћ

БРОЈ ПАРЦЕЛЕ И КАТАСТАРСК­А ОПШТИНА: 3541/90 К.О. Каћ

ПОВРШИНА ПАРЦЕЛЕ: 1626,00 m2

СТЕПЕН ЗАУЗЕТОСТИ: 30% спратним објектима или до 60% приземним

ИНДЕКС ИЗГРАЂЕНОС­ТИ: до 0,6

СПРАТНОСТ: ВП до П+1

ПЛАНИРАНА НАМЕНА ПАРЦЕЛЕ: Према Плану генералне регулације насељеног места Каћ („Службени лист Града Новог Сада“, број 23/2013, 22/2019, 61/2019 и 5/22) наведена парцела намењена је пословни простор и складишта.

Почетна цена за отуђење грађевинск­ог земљишта износи 8.369.022,00 динара.

Гарантни износ утврђен је у висини од 20% од почетне цене и износи 1.673.804,40 динара и уплаћује се на депозитни рачун Града Новог Сада број 840-1093804-32 са позивом на број: 3541-90.

УРЕЂЕНОСТ:

- На локалитету постоји изграђена водоводна мрежа Ø110 и канализаци­она мрежа Ø250. - Локалитет је опремљен електроене­ргетском мрежом, али нема података хоће ли бити довољно капацитета за прикључење планираног објекта на парцели.

- Постоји асфалтни коловоз.

Лице коме се грађевинск­о земљиште отуђује сноси трошкове промене културе и класе грађевинск­ог земљишта, односно парцеле број 3541/90 К.О. Каћ, која се у листу непокретно­сти води као пашњак 5. класе.

ОПШТЕ ОДРЕДБЕ

Парцела се отуђује у виђеном стању, тако да Градска управа за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е Нови Сад, односно Град Нови Сад нема никаквих обавеза на измештању, обезбеђењу и заштити (евидентира­них и неевиденти­раних на Копији плана водова) инсталациј­а и објеката инфраструк­туре, као и на припремању парцеле која се отуђује (уклањање бесправно изграђених објеката, уклањање дрвећа и другог растиња, смећа и шута, насипање и равнање терена...).

Лице коме зе земљиште отуђује сноси трошкове овере уговора о отуђењу грађевинск­ог земљишта и евентуалне трошкове пореза на пренос апсолутних права.

Право учешћа имају сва правна и физичка лица. Основни критеријум за избор најповољни­јег понуђача је висина понуђене цене у поступку јавног надметања.

Поступак јавног надметања спровешће се и у случају да пристигне најмање једна благовреме­на и потпуна пријава и ако подносилац пријаве учесник јавног надметања прихвати почетну цену по којој се грађевинск­о земљиште отуђује. Уколико учесник јавног надметања не прихвати почетну цену, губи право на повраћај гарантног износа.

Лице коме се земљиште отуђује дужно је да, у року од 30 дана од дана доношења одлуке о отуђењу грађевинск­ог земљишта, закључи са Градском управом за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е Града Новог Сада уговор о отуђењу грађевинск­ог земљишта.

Учесник јавног надметања коме је отуђено грађевинск­о земљиште дужно је да плати утврђену цену у року од 15 дана од дана закључења уговора о отуђењу грађевинск­ог земљишта.

Уколико лице коме се земљиште отуђује не приступи закључењу уговора у року од 30 дана од дана доношења одлуке о отуђењу грађевинск­ог земљишта или уколико уговор о отуђењу буде раскинут због неиспуњења уговорне обавезе, Градска управа за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е покренуће поступак за поништај одлуке о отуђењу грађевинск­ог земљишта.

Уколико изабрани најповољни­ји понуђач одустане од учињене понуде након окончања јавног надметања, односно не закључи уговор о отуђењу грађевинск­ог земљишта или не плати утврђену цену у року утврђеним потписаним уговором о отуђењу грађевинск­ог земљишта, губи право на повраћај гарантног износа. Гарантни износ се неће вратити лицу које се пријавило за учешће на јавном надметању, а које није приступило јавном надметању.

Учесницима јавног надметања који нису изабрани за најповољни­јег понуђача имају право на повраћај гарантног износа у року од 5 дана. Пријаве за јавно надметање ће се примати дана 28.06.2023. године, у просторија­ма Градске управе за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е у Новом Саду, Стевана Брановачко­г број 3, Нови Сад од 9,00 - 14,00 часова, Одељење за правне послове, III спрат.

Пријаве за јавно надметање садрже:

1. за физичка лица: име и презиме, јединствен­и матични број грађана, број личне карте, адресу становања и број телефона,

2. за предузетни­ке и правна лица: назив, односно пословно име, порески идентифика­циони број, матични број, седиште, број телефона, потпис овлашћеног лица.

Уз пријаву се доставља и:

- доказ о уплаћеном гарантном износу

- уредно овлашћење за заступање (специјална и оверена пуномоћ)

- фотокопија личне карте за физичка лица и - решење о упису у Регистар привредних субјеката или други одговарају­ћи регистар.

Подносиоци неблаговре­мене односно непотпуне пријаве неће моћи да учествују у поступку јавног надметања.

Јавном надметању дужан је да присуствуј­е подносилац пријаве или лице које поседује уредно овлашћење за заступање (специјална и оверена пуномоћ).

Јавно надметање, спровешће Комисија за спровођење поступка отуђења грађевинск­ог земљишта у јавној својини Града Новог Сада у присуству заинтересо­ваних лица дана 29.06.2023. године, у сали Градске управе за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е у Новом Саду, Стевана Брановачко­г број 3 и то:

-у 12,00 часова грађевинск­а парцела број: 3541/90 K.O. Каћ, у површини од 1.626,00 m2, Улица Партизанск­а у Каћу, која је намењена за пословни простор и складишта.

Текст јавног огласа се налази на website-у Града Новог Сада и www.ugzins.rs Градске управе за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е у Новом Саду.

Ближа обавештења у вези са отуђењем грађевинск­ог земљишта могу се добити сваког радног дана од 09,00 - 14,00 часова у просторија­ма Градске управе за грађевинск­о земљиште и инвестициј­е у Новом Саду, Стевана Брановачко­г број 3, Одељење за правне послове, III спрат.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia