Alo!

KIŠA NAJVEĆI NOVAKOV PROBLEM

Kada je vrućina, zemlja se stvrdne i bude kao beton i to mu odgovara, ali po vlažnom terenu teže mu je da igra - kaže Nemac

- PIŠE: EKIPA ALO!

PARIZ NOVAKU NIJE NAJJAČI TURNIR MEĐU GREND SLEMOVIMA BORIS BEKER

Bliži se start Rolan Garosa, koji će za Novaka Đokovića imati veći značaj nego ikada do sada, jer bi osvajanjem trofeja postao rekorder po broju grend slem titula.

Ipak, strepe Novakovi navijači, pošto srpski as nije došao u Pariz u idealnoj formi, ali njegov nekadašnji trener Boris Beker nema nikakvu dilemu da je Đoković u uskom krugu favorita za pehar. Pogotovo ako se ispuni jedan uslov u Gradu svetlosti.

- Mislim da će vremenski uslovi igrati veliku ulogu. Kada je vrućina, zemlja se stvrdne i bude skoro kao beton - kaže Beker.

A zna se da je Đoković najbolji igrač na tvrdoj podlozi na svetu.

Ipak, ako bude kiša...

- Kada je kišovito, hladno, kao što je bilo u Rimu, onda to postaje problem. Teren je spor i Novaku je teže da igra u takvim uslovima nego drugim teniserima.

Priznaje Beker da bi mladi lavovi, specijalis­ti za šljaku, kakvi su Alkaraz ili Rune, mogli da budu problem Đokoviću.

- Novak je i dalje kralj betona i bolji nego iko drugi na travi. Ali, kada je šljaka u pitanju, neki mlađi teniseri su možda malo bolji od njega u ovom trenutku. Pogledajmo i istoriju: Đoković je dva puta osvajao Rolan Garos, što je vrhunac za bilo kojeg „smrtnika“. Međutim, deset puta je pobeđivao na Australija­n openu, sedam puta na Vimbldonu, što govori da mu Pariz nije najjači turnir među grend slemovima.

Beker smatra da su mlađi specijalis­ti za šljaku trenutno spremniji za borbu od Novaka.

- Moram da kažem, gledao sam četvrtfina­le Rima protiv Runea, gde je mladi Danac izgledao fizički snažniji od Đokovića u nekim trenucima. To ima veze sa činjenicom da Novak ima 36 godina i tada ne možeš tako lako da dođeš do trona kao sa 21 ili 26 - zaključio je Boris Beker

 ?? ?? 36 GODINA IMA NOVAK ĐOKOVIĆ
36 GODINA IMA NOVAK ĐOKOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia