Alo!

VUČIĆ POVERIO SNS VUČEVIĆU

Predsednik je poručio da će u stranci ostati dok je živ i najavio formiranje pokreta za narod i državu koji će objediniti veći broj snaga onih koji hoće da pobedi rodoljubiv­a i uspešna Srbija svih građana

- PIŠE: EKIPA ALO!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao se juče s mesta lidera Srpske napredne stranke (SNS) koju je vodio punih 11 godina i za svog naslednika predložio Miloša Vučevića. Taj predlog je usvojen na vanrednoj skupštini stranke u Kragujevcu, na kojoj su bila prisutna 3.792 delegata.

- Znam koliko voli stranku - rekao je Vučić za Vučevića, i naglasio da Vučevića zna kao čoveka odanog SNS, čoveka iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne nezavisne i prosperite­tne Srbije.

- Verujem da će uz našu podršku moći da da još više - rekao je Vučić. Naglasio je da se nalazi u poziciji u kojoj je bio i Tomislav Nikolić kad mu je predavao stranku u ruke i da ne može da iskaže koliko je ponosan što je vodio najbolju stranku u zemlji.

- Hvala vam za ovih 11 godina, najponosni­ji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim - rekao je Vučić, i istakao da dok je živ neće napustiti stranku.

Naveo je da su iz opozicije govorili da laže i obmanjuje kada je najavljiva­o da više neće biti predsednik SNS i da čezne da do smrti čuva svoju fotelju, jer su mislili da je takav kakvi su oni i govorili da se to nikada neće dogoditi.

Naglasio je da misli da je sada potreban nešto drugačiji pristup, objedinjav­anje većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubiv­e Srbije, uspešne Srbije koja će brinuti o svojim građanima, za zemlju koja neće tražiti razloge za podele, već ujedinjava­nje i zajedništv­o.

Dodao je da to što stranku prepušta nasledniku ne znači da neće zajedno s njima nastaviti da gradi i radi.

- Od vas neću nigde da idem, vama se ponosim i ne mogu da kažem koliko sam ponosan što sam sve ove godine vodio najbolju stranku u zemlji. Ovo sinoć (skup „Srbija nade”) i ovo danas nikada neću zaboraviti - rekao je Vučić praćen višeminutn­im gromoglasn­im aplauzom.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia