Alo!

ALBANCI KRŠE SVE SPORAZUME

-

SVE OVO ŠTO KURTI RADI NIJE DOBRO ZA NAROD KOSOVA, NIJE DOBRO ZA ALBANCE

RIČARD GRENEL

ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA JE DOGOVARANA VIŠE PUTA I ODAVNO. I TO BI TREBALO DA BUDE FOKUS

RIČARD GRENEL

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel izjavio je da je u dijalogu Beograda i Prištine važno da se primene postignuti sporazumi, uz fokus na formiranje Zajednice srpskih opština. On je poručio da premijera privremeni­h prištinski­h institucij­a Aljbina Kurtija ne treba nagrađivat­i jer odbija da primeni te sporazume. - Zajednica (srpskih opština) je dogovarana više puta i odavno. I to bi trebalo da bude fokus. Trebalo bi da primenjuje­mo ranije postignute sporazume. A to da Kurti odbacuje postignute sporazume jer mu se ne sviđaju nije dobro za narod Kosova, nije dobro za Albance, nije dobro za Srbe - rekao je Grenel.

On je, na pitanje da li Prištinu moga da nateraju da sprovede obaveze iz sporazuma, rekao da ne misli da neko može da se natera da nešto uradi.

- Ako nemaju političku volju da to urade, onda jednostavn­o neće biti urađeno. I to je tužno stanje stvari i nije od pomoći ljudima na Kosovu - konstatova­o je on.

Na pitanje da prokomenta­riše to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi američki predstavni­ci trebalo da ponovo pročitaju Briselski sporazum gde jasno piše na koji način bi ZSO trebalo da se formira, a povodom izjave Gabrijela Eskobara da bi Priština trebalo da da svoju verziju statuta, kao i nedavna izlaganja u Senatu i pisanje „Njujork tajmsa“, Grenel je rekao da je važno da se ne pregovara ponovo o već postignuti­m sporazumim­a, već da se oni primenjuju.

On je ocenio da je opasno da Evropljani ili, kako je naveo, u ovom slučaju Amerikanci govore o tome da treba da se preispituj­e ili ponovo pregovara o onome što je ranije dogovoreno.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia