Alo!

POZVALI GA NA GEJ SEKS, PA GA TUKLI DO SMRTI!

Optuženi s muškarcem (56) stupili u kontakt na sajtu za upoznavanj­e glumeći da žele odnos s njim, a potom otišli u njegovu kuću i francuskim ključem ga ubili u kupatilu

- PIŠE: EKIPA ALO!

Tužilaštvo u nemačkom gradu Hersdorfu podiglo je optužnicu protiv dvojice srpskih državljana starosti 20 i 26 godina zbog optužbi da su u noći između 14. i 15. januara ove godine ubili Nemca (56), kog su namamili preko sajta za upoznavanj­e, i to glumeći gejeve.

Ubice posle zločina demolirale dom žrtve i ukrale dragocenos­ti, mobilni telefon i novčanik

Kako prenose lokalni mediji, datum početka suđenja biće naknadno određen.

Prema optužnici, srpski državljani su najpre stupili u kontakt s muškarcem preko internet-stranice za upoznavanj­e i s njim se dogovorili da imaju seks, nakon čega su otišli u njegovu kuću.

- Žrtva je svojim automobilo­m otišla po njih u Ramšajdu, u Severnoj Rajni-vastfaliji, gde žive, i odvezla ih svojoj kući. Kad su stigli, optuženi su muškarca ubili u kupatilu, i to francuskim ključem. Udarali su ga u glavu do smrti. Kasnije su demolirali njegov stan i ukrali dragocenos­ti, mobilni telefon i novčanik. Žrtva nije očekivala da će biti napadnuta i bila je bespomoćna - piše u optužnici.

Kako se dalje navodi, osumnjičen­i su posle zločina najpre probali da pobegnu automobilo­m žrtve, ali se vozilo zaglavilo u blatu, zbog čega su odustali.

- Trčali su dok nisu naišli na taksi, kojim su se vozili neko vreme. Potom su prešli u gradski autobus, kojim su se dovezli svojim kućama. U međuvremen­u su pokušali i nekoliko puta da podignu novac s ukradene platne kartice, ali u tome nisu uspeli - navodi se u optužnici. Srpski dvojac uhapšen je sedam dana kasnije, a tokom akcije se nisu opirali.

„Vožnjom taksijem i gradskim prevozom verovatno su pokušali da zametnu trag. Međutim, to im nije pošlo za rukom jer su ipak pronađeni u stanu u kojem žive“, pisali su tada mediji.

Slučaj je otkriven kada su kolege ubijenog pozvale policiju jer se on tog jutra nije pojavio na poslu. Nadležni su upali u njegovu kuću i zatekli ga u lokvi krvi u kupatilu.

Inače, srpski državljani nisu imali kriminalni dosije. Navodno, jedan od njih je prvi put u Nemačku ušao 2010, a drugi 2011. godine. Obojica su podnosili nekoliko zahteva za azil, ali su odbijeni.

 ?? FOTO: NEMAČKI MEDIJI ??
FOTO: NEMAČKI MEDIJI
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia