Alo!

ČUDOVIŠTE!

- PIŠE: EKIPA ALO!

Nikola Jokić igra sezonu karijere i Denver Nagetse je doveo do prvog finala u istoriji, a u plej-ofu je, na putu do tog uspeha, beležio tripl-dabl u proseku.

Dok Nagetsi čekaju da saznaju protivnika u velikom finalu, a trenutno Majami ima prednost nad Bostonom od 3:2 u pobedama, NBA liga je odlučila da kroz društvene mreže podeli sjajan video.

Na njemu se vidi koliko najbolji košarkaši sveta cene Jokića i šta zapravo misle o njemu:

„Jokić će ostati jedan od najboljih centara svih vremena koji je ikada dodirnuo košarkašku loptu“, reči su Kevina Djuranta, zvezde Finiksa.

„Sve počinje i završava se s Jokićem. Neverovata­n igrač, taj je dva puta za redom bio

MVP“, rekao je košarkaš Golden Stejta, Drejmond Grin. „Igra za svoje saigrače i saigrači igraju za njega“, poručio je Janis Adetokumbo iz Milvokija.

„Ludo je to šta može da uradi. Čudovište“, rekao je Džoel Embid, centar Filadelfij­e i glavni Jokićev rival u borbi za MVP nagradu u prethodne tri sezone.

Pored sjajnog gesta NBA i objavljiva­nja ovog snimka, o Jokiću su govorili i brojni aktuelni, ali i bivši proslavlje­ni NBA košarkaši, kao i legende ovog sporta i najjače lige na svetu.

Fantastičn­e reči izgovorio je i Ričard Džeferson, nekadašnji košarkaš koji sada radi kao komentator i analitičar.

„Ako Jokić bude u stanju da osvoji šampionat ove godine i nastavi s brojevima koje postavlja, biće to među tri najveća plej-of učinka dosad. Trenutno ima u proseku tripl-dabl od 30 poena. Ako osvoje prvi šampionat, pokažite mi još neku seriju od početka do kraja koja je bila kao ova“, rekao je Džeferson, i dodao:

„Videli smo sjajne serije Lebrona i Kobija, ali tripl-dabl od 30 poena? Jedan od najboljih performans­a ikad dosad. Ono što trenutno radi je jedno od najimpresi­vnijih stvari koje smo videli u košarkaško­j igri.“

LEBRON DŽEJMS

 ?? ?? Znam koliko je Džoker neverovata­n. Skidam kapu, on je poseban
Znam koliko je Džoker neverovata­n. Skidam kapu, on je poseban

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia