Alo!

SLAGALA SAM DA SAM TRUDNA DA ME NE BI UBIO!

Tinejdžerk­a J. A. (19) izjavila je na saslušanju da nije u drugom stanju, kako se dosad mislilo, već da je u trenutku otmice to izmislila kako bi navela Uroša Blažića (21) da je poštedi

- PIŠE: EKIPA ALO!

Devojka J. A. (19), koju je zajedno s taksistom 5. maja posle masakra u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca oteo Uroš Blažić (21) i pretio im smrću, juče je na saslušanju otkrila da nije trudna, kako se dosad mislilo, već da je to izmislila da bi je ubica poštedeo!

Ona je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu sat i po vremena davala izjavu i opisivala šta se tog dana dešavalo u taksi vozilu.

Kako saznajemo, rekla je da je u trenutku otmice samo brzo reagovala i slagala pomahnital­og ubicu da bi se spasla.

- Kada im je u vozilo ušao Blažić, rekla mu je da je u drugom stanju i to ga je, očigledno, odvatilo od namere da je ubije - navodi naš izvor.

U tužilaštvu je kasnije juče saslušan i njen verenik, koji je objasnio kako se osećao kobne večeri.

- Njegova verenica je tada trebalo da dođe kod njega. Navodno, rekao je da se tada vožnja odužila i da se zabrinuo za njenu bezbednost, kao i da je tek kasnije saznao šta je sve preživela njegova buduća supruga podvlači naš sagovornik.

Izjavu je juče u tužilaštvu dao i taksista, koji je s devojkom i ubicom bio u kolima.

Podsetimo, nakon što je Uroš Blažić ubio osmoro ljudi i 14 ranio u selima Dubona i Malo Orašje, tokom bekstva je na naplatnoj rampi kod Malog Požarevca uleteo u taksi vozilo u kojem su bili devojka i taksista.

Istraga je utvrdila da je sa sobom imao bombu, kojom je navodno pretio da će ih razneti. Devojku, koja je snalažljiv­o slagala da je trudna, izbacio je iz vozila na Ubu, a potom naredio taksisti da ga vozi u mesto Vinjište, gde se nalazi imanje njegovog ujaka Gorana G. Blažić se upravo na tom imanju skrivao od policije i na tom mestu je i uhapšen.

Posle nezapamćen­og masakra, u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu biće saslušano 50 svedoka.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia