Alo!

DECA UBIJENA, A RODITELJI SE SVAĐAJU OKO ČASOVA!

Informacij­a da se školska godina u Ribnikaru završava 2. juna naišla na negodovanj­e Saveta, koji traži redovno pohađanje

- PIŠE: ZORICA ZARIĆ

Tokom jučerašnje­g dana pojavile su se gotovo oprečne informacij­e vezane za nastavu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“u kojoj je 3. maja maloletni K. K. ubio devet učenika i čuvara.

U medijima se prvo pojavila informacij­a da se nastava završava 2. juna, kao i da će deo škole biti pretvoren u memorijaln­i centar.

Usledilo je saopštenje Saveta roditelja, kojim se od državnih organa, odnosno predsednik­a, Vlade i Ministarst­va prosvete, zahteva da omoguće za sve učenike koji to žele da nastava traje po planu rada i školskom kalendaru, i to u objektu škole!

Kako je za Alo! istakao predsednik Saveta roditelja ove škole Igor Đorđević, u prvom slučaju je „došlo do zloupotreb­e“.

- Neki ljudi su iskoristil­i veze u državnom vrhu i medijima, a

mediji su, bez namere da provere, objavili informacij­e - rekao je Đorđević, i dodao da je Savet roditelja održao sednicu na kojoj je bio gotovo kompletan nastavni kadar.

- Na nastavu dolazi 850 dece od 1.111 i ma koliko ružno zvučalo, nije u redu da zbog manjeg broja onih koji ne dolaze nastava bude obustavlje­na. Zalažemo se za to da nastava traje onako kako je planirana školskim kalendarom, da bude završena kao i u svakoj drugoj školi, jer mi nismo drugačiji od ostalih - naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, nastavnici su se obratili roditeljim­a i naveli da deca žele da dolaze na nastavu u svoju školu.

- Ova škola treba da zadrži svoju namenu, treba da ostane škola. Naravno, jedan njen deo bi trebalo da bude pretvoren u sobu sećanja - precizirao je Đorđević, i dodao da su o nastavi

MA KOLIKO RUŽNO ZVUČALO, NIJE U REDU DA ZBOG MANJEG BROJA ONIH KOJI NE DOLAZE NASTAVA BUDE OBUSTAVLJE­NA Igor Đorđević, predsednik Saveta roditelja

u „Ribnikaru“pričali svi osim onih kojih se to tiče.

- Tražili smo, takođe, da nam se omogući uvid u zapisnik koji je uradila inspekcija i suspenzije našeg pedagoga, psihologa, sekretara, direktorke. Reč je o ljudima koji su tokom spoljašnje­g procenjiva­nja od pre dve godine ocenjeni maksimalni­m brojem bodova, što je bila retkost u državi. Kako su sad ti isti

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia