Alo!

JAČA KONTROLA SAOBRAĆAJA

-

Agencija za bezbednost saobraćaja apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju zbog povećanog obima saobraćaja narednih dana, a Uprava saobraćajn­e policije Ministarst­va unutrašnji­h poslova organizova­će pojačanu kontrolu saobraćaja, koja će prvenstven­o biti usmerena na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajn­ih nezgoda i težinu posledica. - Zbog obeležavan­ja Dana državnosti i spajanja neradnih dana, tokom narednih dana na svim važnijim putnim pravcima, a pre svega ka turistički­m centrima, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja - rekao je za Tanjug major Aleksandar Radenković ispred Uprave saobraćajn­e policije MUP-A. - Kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja, policijski službenici saobraćajn­e policije preduzimać­e mere pojačane kontrole saobraćaja, koje će prvenstven­o biti usmerene na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajn­ih nezgoda i težinu posledica, kao što je prekoračen­je brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktiv­nih supstanci, nepropisno preticanje i nekorišćen­je sigurnosno­g pojasa - rekao je Radenković. - Skrećemo pažnju da je prošle godine u periodu od 14. do

17. februara u saobraćajn­im nezgodama poginulo čak sedam, a povređeno 140 učesnika u saobraćaju, uprkos merama saobraćajn­e policije koja je u ta četiri dana otkrila 20.000 prekršaja - rekao je Radenković.

Kako se navodi u saopštenju Agencije za bezbednost saobraćaja, na vozače se posebno apeluje da posebnu pažnju obrate na pešake, decu, mlade i starije u ovom periodu, za koje se očekuje povećana mobilnost, naročito u naselju, kao i u blizini objekata visoke atrakcije.

Dodaje se da je za vreme neradnih dana u februaru, povodom Dana državnosti Republike Srbije, povećan obim tranzitnog saobraćaja, u većoj meri se putuje na duže relacije, a najveći broj stanovnika odlazi ka planinskim centrima i turistički­m destinacij­ama, zbog čega Agencija apeluje da je potrebno adekvatno se pripremiti za putovanje i koristiti zimsku opremu. „U ovom periodu godine očekivana je pojava magle, dok su kolovozi pretežno vlažni i klizavi, pa pozivamo na oprez u saobraćaju i poštovanje saobraćajn­ih propisa,“navodi se u saopštenju.

 ?? FOTO: TANJUG ??
FOTO: TANJUG

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia