Alo!

SRBIJA JE MOJA DRUGA ZEMLJA!

U svojoj zemlji sam naučio frizerski zanat. Taj način sada ovde primenjuje­m. Malo mi je problem jezik, ali sam naučio da pitam kakvu frizuru žele, rekao je on

- PIŠE: ZVEZDANA GLIGORIJEV­IĆ

Filipinac Ijan Dimaunahan svoju profesiona­lnu karijeru počeo je da gradi u Užicu, a Ere su ga prihvatile i sve više traže njegove usluge.

Ijan od ove godine radi u jednom frizerskom salonu, a kreativnos­t svaki dan pokazuje na svojim mušterijam­a. U Srbiju je došao prošle godine, a prvi posao mu je bio u obližnjem preduzeću za preradu mesa. Kada je došao u jedan užički frizerski salon, koji je ujedno i berbernica, na šišanje, tokom šišanja rekao je gazdi da i on zna da šiša i pokazivao mu fotografij­e.

- U svojoj zemlji sam naučio frizerski zanat. Taj način sada ovde primenjuje­m. Malo mi je problem jezik, ali sam naučio da pitam kakvu frizuru žele i, kako se kaže, neke frizure na srpskom jeziku - kaže Ijan, koji govori engleski jezik, a na srpskom je pored ovoga što je naveo naučio da kaže dobar dan, dobro jutro, dobro veče, kako ste, dobro sam, ćao, i još par reči.

Već je zavoleo ovaj grad i zemlju.

- Ne želim da idem u drugu zemlju, sviđa mi se hrana, a najviše neposredno­st i srdačnost ljudi, svi su jako fini. Sviđa mi se kultura. Ovde sam srećan - kaže Ijan.

Najbitnije mu je da je mušterija zadovoljna, a obavezno posle šišanja pita da li žele masažu glave.

Vlasnik frizerskog salona Nemanja Tarić kaže da je tražio od Ijana da sedne na stolicu i da ga on ošiša, a potom da Ijan ošiša njega. Tako je dobio posao. Tarić kaže da su u početku mušterije bile malo skeptične da ih šiša Filipinac, ali su se postepeno navikli.

- Sada je već svima postao simpatičan i mnogi traže da ih on šiša - dodao je Nemanja.

 ?? ?? Ne želim da idem u drugu zemlju, dopada mi se hrana, a najviše neposredno­st i srdačnost ljudi, svi su jako fini. Sviđa mi se kultura. Ovde sam srećan
Ne želim da idem u drugu zemlju, dopada mi se hrana, a najviše neposredno­st i srdačnost ljudi, svi su jako fini. Sviđa mi se kultura. Ovde sam srećan
 ?? ?? Nemanja Tarić
Nemanja Tarić
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia