Alo!

JOVIĆ UKROTIO JELENE!

Nikola se našao u startnoj postavi Majamija i zabeležio 24 poena i sedam skokova u trijumfu nad Milvoki Baksima (123:97)

- PIŠE: M. GUGIĆ

Kada u direktnom duelu porazite jednog od najboljih košarkaša današnjice, onda to mora značiti da ste posebni. Znali su navijači u Srbiji da je Nikola Jović specijalan talenat, a sada su to saznali i Amerikanci.

Srpski košarkaš odigrao je utakmicu za pamćenje i sa 24 poena, sedam skokova i tri asistencij­e vodio svoj Majami Hit do trijumfa nad Milvokijem 123:97. Ono što je posebno važno istaći jeste da je srpski reprezenta­tivac i vicešampio­n sveta većinu od 30 minuta provedenih na parketu za rivala imao Janisa Adetokumba.

- Bilo je sjajno. Počeo sam kao starter mislim između 10 i 12 utakmica ove sezone i bio sam fokusiran, radim vredno i spreman sam. Znali smo tačno šta treba da radimo i to smo uradili, plan meča je bio sjajan. Svi su delili loptu i trener uvek kaže „karma će uraditi svoje“. Delili smo loptu, igrali sjajnu odbranu, i odlično je prošlo - rekao je Jović.

Pohvale za sjajnu partiju stižu sa svih strana, ali se posebno izdvaja ona od trenera Erika Spolstre.

- Detaljan je, disciplino­van, razume, čini velike napore u svim aspektima i napreduje već nekoliko godina. Nije se to desilo preko noći. Linearno je, imate uspone i padove dok učite i ulazite u takmičarsk­u formu, učite na greškama, uz nas je od starta, sve te stvari su bitne. Bio je veoma posvećen.

Sjajni stručnjak posebno je pohvalio Nikolinu želju za napretkom i usavršavan­jem.

- Vidim zrelost i rast u odnosu na prošlu godinu. Čak se i nosi s tim kada se momci vrate, da se ne obeshrabru­je, već nastavlja da radi. Posle utakmice sa Bostonom je otišao je u teretanu odmah posle meča, da više radi sa trenerima. Kada momak počinje da radi to, vidite da stvari počinju da se menjaju - rekao je Spolstra.

5 TROJKI IZ OSAM POKUŠAJA POSTIGAO JE NIKOLA JOVIĆ

 ?? ?? Duel Jovića i Lilarda
Duel Jovića i Lilarda
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia